La nostra lluita, el nostre Orgull! Manifest pel Dia per l'Alliberament LGTBiQ+


Portem molts anys de lluita del col·lectiu LGTBIQ+, i és cert que hem avançat gradualment en drets, però no prou. No n'hi ha prou amb els avanços quan actualment estem veient un augment en les agressions cap al col·lectiu, i persisteixen les dificultats per a trobar treball, així com l'absència de referents educatius en els llibres de text i contes, entra altres coses. 

Des de Comunistes de Catalunya, creiem fermament que encara queden moltes tasques pendents en la lluita pels drets de les persones LGTBIQ+ i per a erradicar les discriminacions que continuen presents diàriament en la nostra societat. Per això, considerem fonamental continuar treballant en:

Igualtat Legal i Drets Humans


Continuar lluitant pel reconeixement legal de les relacions, l'adopció i la protecció contra la discriminació. 

Protecció Contra la Discriminació i els Crims d'Odi

Denunciem l'augment dels actes d'odi i violència contra la comunitat *LGTBIQ+. Exigim mesures més fortes i efectives per a prevenir i castigar aquests crims d'odi.

Instem les institucions a desenvolupar programes de sensibilització i educació per a erradicar l'odi i la intolerància en la nostra societat.

Drets de les Persones Transgènere

Implementar i fer complir lleis que protegeixin les persones trans contra la discriminació en tots els àmbits, inclosos l'ocupació, l'educació, la sanitat i l'accés a béns i serveis.

Cal assegurar que les polítiques i lleis antidiscriminació siguin efectives i que hi hagi conseqüències clares per als qui cometin actes de discriminació o violència contra persones trans.

Salut i Benestar

Les persones *LGTBIQ+ enfronten desafiaments específics en termes de salut mental i física, incloent-hi un major risc de depressió, ansietat i suïcidi. També enfronten barreres per a accedir a una atenció mèdica inclusiva i competent.

Educació i Visibilitat

Advoquem per una educació inclusiva a les escoles que promogui el respecte i l'acceptació de totes les orientacions sexuals i identitats de gènere.

Celebrem la major visibilitat de les persones *LGTBIQ+ en els mitjans de comunicació i demanem una representació més diversa i positiva.

Interseccionalitat

Afirmem la importància de reconèixer les múltiples formes de discriminació que poden enfrontar les persones *LGTBIQ+, especialment aquelles que també pateixen altres tipus de discriminació com per gènere, classe, raça, etc.

Demandem una lluita pels drets que sigui inclusiva i abordi totes les facetes de la identitat.
Finalment, des de Comunistes de Catalunya volem subratllar que la discriminació contra les persones *LGTBIQ+ no és només un problema del col·lectiu; és una qüestió de justícia social que afecta a tota la comunitat. Combatre aquesta discriminació és una responsabilitat col·lectiva i és essencial per a construir una societat més justa, equitativa i pròspera per a tots.

Més informació »

Etiquetes de comentaris: ,

Més articles


#TreballDigne #RendaGarantida #SalutPública #DretAlHabitatge #EscolaPública #UniversitatPública #LliureInformació #TecnologiesObertes #Feminisme #IgualtatDeDrets #DretsDeLaInfància #RacismeMaiMés #RupturaDemocràtica #MemòriaHistòrica #MediAmbient #CulturaPopular #Pau #Solidaritat #RepúblicaCatalana #ClasseTreballadora

Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma