Secretaria de Relacions Internacionals

El passat dissabte 6 d'abril la policia equatoriana ha assaltat l'ambaixada de Mèxic a Quito, ha agredit a l'ambaixador i ha segrestat a Jorge Glas, exvicepresident de l'Equador que es trobava refugiat en l'ambaixada.

Recordem que Jorge Glas fou vicepresident durant el govern de Correa, i que fa anys que és víctima d'un procés de lawfare contra la seva persona, instigat per la dreta equatoriana, la mateixa que sota el seu mandat han convertit en pocs a l'Equador en un dels països més insegurs de tota Amèrica Llatina.

No es tracta doncs d'un atac solament contra territori sobirà mexicà, sinó que és un atac contra el principal partit de l'oposició equatoriana.

Aquest atac cal emmarcar-lo en una degradació constant de l'ordre liberal internacional, on cada cop es respecten menys les normatives internacionals. Un procés que porta duent-se fa temps, però que ha augmentat exponencialment amb els continuats crims de guerra d'Israel contra Palestina, i més concretament amb l'atac d'Israel contra l'ambaixada de l'Iran a Damasc.

Des de Comunistes de Catalunya volem manifestar el següent:

  • Volem mostrar la nostra més ferma condemna als esdeveniments i fem Noboa responsable d'aquest vil atac
  • Manifestem que es tracta d'una flagrant violació del dret internacional i de la Convenció de Viena.
  • Aquesta flagrant violació no pot quedar impune. Exigim a la comunitat internacional mesures a l'altura i que aquesta acció no quedi impune
  • Exigim tant a l'Estat Espanyol com a la Unió Europea, que prengui mesures contundents contra l'Equador, incloent no descartar trencar relacions amb el país.
  • Manifestem la nostra preocupació en observar com l'Equador s'està convertint gradualment en una dictadura, on no existeix cap mena de respecte per l'estat de dret.
  • Volem manifestar la nostra màxima solidaritat amb Jorge Glas i amb tot el Partit de la Revolución Ciudadana
  • Finalment, volem mostrar la nostra màxima solidaritat amb el poble mexicà, i especialment el poble equatorià que és qui pateix l'opressió de Noboa.

Etiquetes de comentaris: , , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma