Soha Bechara, icona de la resistència contra l'ocupació israeliana com a membre del Partit Comunista Libanès i del Front Nacional de Resistència Libanesa, va ser retinguda a l'aeroport d'Atenes durant aproximadament 12 hores durant en l’escala que hi feia pel  viatge des del Líban a Suïssa, on resideix actualment amb la seva família. Posteriorment, la policia grega la va obligar a tornar al Líban, citant un "decret de denegació d'entrada" que al·lega que suposa una amenaça per a la seguretat dels països europeus, tot i que ella mateixa és titular d'un passaport suís i ciutadana europea.

Aquesta acció contundent contra una heroïna nacional, que va patir deu anys d'empresonament a mans de les forces sionistes al sud del Líban del 1988 al 1998, amb tortures i dures condicions de detenció, suposa un canvi preocupant en la política de seguretat de Grècia. També planteja interrogants sobre la possible implicació d'altres països europeus que accedeixen a les peticions de les forces de seguretat israelianes i participen activament en accions agressives contra els pobles del Líban i de la regió en general, en particular Palestina.

El Partit Comunista de Grècia ha plantejat preguntes a través del seu grup parlamentari, i ha demanat aclariments sobre com aquesta icona de l'alliberament nacional suposa una amenaça per a la seguretat grega.

Condemnem enèrgicament les decisions preses per les autoritats gregues, els acords de seguretat ratificats pels successius governs grecs, el suport explícit a l'ocupació israeliana i la creixent implicació de la Unió Europea en la ratificació d'aquestes accions.

Expressem la nostra infrangible solidaritat amb el Partit Comunista Libanès i amb Soha Bechara com a símbol de llibertat i resistència. Exigim la retirada immediata del seu nom, juntament amb qualsevol altre nom associat a moviments d'alliberament, dels registres nacionals grecs i de registres semblants a tot Europa.

Partit Laborista d’Àustria
Tribuna Democràtica de Bahrain
Partit Comunista del Canadà
Partit Progressista del Poble Treballador de Xipre
Partit Comunista Egipci
Partit Comunista Alemany
Partit Comunista de Grècia
Partit Comunista Iraquià
Partit de les Masses de l’Iran
Partit Comunista Jordà
Partit Comunista Libanès
Partit Comunista del Pakistan
Partit Comunista Palestí 
Partit Popular de Palestina
Partit Comunista Portuguès
Partit Comunista de Polònia
Comunistes de Sèrbia
Partit Comunista d’Espanya
Partit Comunista dels Treballadors d’Espanya
Comunistes de Catalunya
Partit Comunista de Swazilàndia
Partit Comunista Sirià Unificat
Partit Comunista de Turquia
Partit Comunista de Veneçuela
Partit de la Coalició Popular d’Egipte
Moviment Progressista Kuwaitià
Front Popular per l’Alliberament de Palestina
Front Democràtic per l’Alliberament de Palestina
Partit de la Refundació Socialista de Turquia
Partit de la Voluntat Popular de Síria
Fòrum de l’Esquerra Àrab
Via Democràtica Obrera del Marroc
Partit dels Demòcrates Patriotes de Tunísia Unificat




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma