Àrea de Salut

Arran de la compareixença del Conseller de Salut a la comissió del Parlament de Catalunya, l’Àrea de Salut de Comunistes de Catalunya vol expressar el següent:

  • Vivim en un temps de pandèmia molt complicat, i els poders públics, amb la seva manca de resposta a les necessitats urgents del sistema públic de salut, no estan reforçant la confiança de la ciutadania ni en l’atenció sanitària pública, ni en la necessitat de la vacunació com a mètode més efectiu per combatre la COVID-19, així com altres virus com el de la grip. A més, el canvis constants en les directrius sanitàries no ajuden precisament a que les mesures de contenció dels contagis tinguin una implementació correcta.

  • Cal destacar, també, l'incompliment de la dedicació del 25% del pressupost de salut per a l'atenció primària, així com la manca de milers de metges i metgesses, així com de les 10.000 infermeres, segons el  mateix conseller de Salut, 25.000 segons el Col·legi d’Infermeres.

  • Segueixen les privatitzacions, com el concert amb l'empresa privada Quirón en Matarò. És urgent un canvi de model i de prioritats. És urgent destinar molts més recursos per a la salut mental en l’atenció primària. Les dades de l’increment de suïcidis haurien de ser una preocupació de primer nivell per al Govern.
Finalment, el Govern de la Generalitat hauria d’escoltar i assumir les propostes d’Amnistia Internacional i de la Marea Blanca de Catalunya  sobre la necessitat de reforçar l’Atenció Primària.

Etiquetes de comentaris:




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma