Comunistes de Catalunya es suma a la declaració de la Coalició Europea de Suport als Presos Palestins.

És una violació de la Llei Internacional de drets humans.

A la fi de 2021, les autoritats d'ocupació israelianes van detenir il·legalment a prop de 500 detinguts administratius palestins. Ells van anunciar que no compareixerien davant els tribunals d'ocupació israelians a partir de 2022. Aquesta decisió va ser una resposta d'aquests detinguts a la pràctica de la llei arbitrària de l'autoritat d'ocupació denominada "Llei de detenció administrativa". Els tribunals israelians sempre donen a les autoritats d'ocupació la cobertura legal per a la seva pràctica il·legal.

A partir de l'any nou, 6 detinguts administratius palestins van declarar una vaga de fam oberta durant llargs períodes, per a obligar les autoritats penitenciàries a posar-los en llibertat o establir un límit a la durada de la seva detenció il·legal.

La detenció administrativa és una pràctica arbitrària que atorga a l'autoritat d'ocupació israeliana el dret a arrestar a qualsevol palestí sense el seu coneixement del motiu, i permet a les autoritats mantenir-lo detingut per un període de fins a sis mesos, subjecte a pròrroga, on, durant el període, els detinguts no són acusats, jutjats ni llocs en llibertat.

La detenció administrativa és una llei colonial que es remunta al mandat britànic en Palestina, Israel va ampliar aquesta llei des de la seva ocupació de la Cisjordània, inclosa Jerusalem Oriental i la Franja de Gaza en 1967.

Durant aquest període, l'autoritat d'ocupació ha emès gairebé 54.000 ordres d'arrest o ha renovat la detenció administrativa. Només durant aquest any 2021, s'han emès prop de 1.595 ordres d'arrest o s'ha estès la detenció administrativa, així violant la llei internacional i la dels drets humans. Els detinguts administratius palestins no tenen més remei que anunciar una vaga de fam oberta, posant en perill les seves vides, per a obligar l'autoritat d'ocupació a
limitar la durada del període de detenció i alliberar-los en un moment específic.

En solidaritat amb els 500 detinguts, els sotasignats, afirmem el nostre suport inequívoc a la seva lluita i la de tots els presoners de guerra palestins fins que aconsegueixin la seva llibertat. Fem una crida a totes les institucions internacionals de drets humans, al Consell de Drets Humans en particular, als parlaments de tots els països europeus i al Parlament Europeu, que adoptin una posició clara contra aquesta pràctica arbitrària i els cridem a obligar Israel a posar fi a aquesta pràctica il·legal.

També fem un anomenat a tots els estats i organitzacions que donen suport als drets del poble palestí a expressar la seva solidaritat amb els 500 detinguts administratius palestins en la seva cerca de la llibertat. Finalment, exigim l'alliberament de tots els detinguts palestins, inclosos tots els nens, els malalts, els ancians i les dones. Llibertat per a tots els presoners i detinguts palestins en les presons d'ocupació israelianes.


Etiquetes de comentaris: , , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma