Secretaria de Relacions Internacionals

Des de Comunistes de Catalunya veiem amb moltíssima preocupació l’escalada de la retòrica de guerra entre Rússia d’un cantó, i Ucraïna, la Unió Europea i sobretot els Estats Units de l’altre.

El motiu de tota aquesta escalada seria el continuat suport militar i logístic cap a l’estat ucraïnès, el qual ja ha demostrat la seva animositat cap a la Federació Russa en repetides ocasions. Per altra banda, hi ha el moviment de tropes russes prop de la frontera amb Ucraïna, i la manifestació per part de Rússia que el fet que Ucraïna entri a l’OTAN vulnera totes les línies vermelles i suposa un risc per a la seva seguretat.

En els darrers dies, tant polítics com part de la premsa està utilitzant una retòrica més pròpia de la Guerra Freda que dels temps que corren, amenaçant que Rússia podria envair Ucraïna. Atiant el foc del conflicte, en comptes de posar-se al servei d’una sortida pacífica i dialogada del conflicte.

El paper que està jugant el govern espanyol “el més progressista de la història” en aquest conflicte, és la total submissió als interessos bèl·lics dels EUA i l’OTAN, amb l’enviament d’un fragata al Mar Negre, la mobilització de tropes a Lituània, i la servil voluntat de desplegar caces i tropes a Bulgària en cas que ho sol·liciti l’OTAN. Ens trobem amb la situació que fins i tot el govern de Zapatero tenia una postura menys servil als EUA i més d’esquerres que l’actual govern.

Des de Comunistes de Catalunya volem manifestar el següent:

  • Cal fer una aposta per la desescalada del  conflicte, tant a escala bèl·lica com a escala retòrica. Cal que Europa avanci d’una vegada cap a una política de bon veïnatge amb Rússia, i que aquesta sigui vista com a sòcia i no com una constant amenaça.
  • És inadmissible que l’OTAN segueixi creixent. El pacte entre els EUA i Rússia en la desfeta de l’URSS establia que l’OTAN no s’expandiria cap a l’est, i aquest acord s’ha trencat una i una altra vegada. No pot seguir expandint-se i cercant Rússia i pretendre que això no es vegi com un moviment hostil.
  • Aquesta escalada bèl·lica només afavoreix als interessos del complex industrial-militar nord-americà. És evident que les tensions i mal veïnatge amb Rússia xoquen frontalment amb els interessos d’Europa.
  • Condemnem fermament la política servil del govern espanyol cap a l’OTAN i els EUA, i l’exhortem a tenir una veu internacional pròpia en defensa de la convivència pacífica dels pobles, la no-intervenció i la defensa dels Drets Humans.
  • Recalquem de nou la consigna que cal sortir de l’OTAN. Mentre estiguem en aquesta aliança Espanya cedeix la seva sobirania a la vegada que ens porta a una dinàmica bel·licista i perillosa en benefici dels interessos dels EUA.
  • Si els governs segueixen per la via bel·licistes, ens trobaran amb els comunistes, el moviment per la pau i la societat civil en general al davant. No a la guerra! 

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma