Les organitzacions territorials del partit comunista han portat a terme un procés de debat els darrers dos mesos per tal de clarificar la participació en els moviments socials i de mediació política. 

El pròxim dissabte es celebrarà la 3a Conferència Nacional de Comunistes de Catalunya, una cita que té per objectiu definir quina ha de ser la intervenció dels i les comunistes en els fronts de lluita social i política. La Conferència, que va ser convocada pel seu Comitè Central l’octubre passat, és la culminació de dos mesos de debat territorial de les organitzacions del partit comunista. 

En paraules d’Hector Sánchez Mira, el secretari general de Comunistes, aquesta conferència és una “gran profunditat pel que fa a la recuperació d’elements fonamentals de la cultura política comunista”, ja que, segons ell, el debat entronca amb el model de partit, la seva organització i com es relaciona amb les lluites. Afegeix també que “la nostra cultura organitzativa i la capacitat d’intervenció han de servir per donar perspectiva, vincular les lluites i treballar per construir un front de tot el sobiranisme d’esquerres a Catalunya”. 

Pel que fa la ponència de la Conferència, l’eix organitzatiu i la concreció del model de partit són la base en la qual es fonamentarà el debat sobre les línies mestres de l'actuació de la militància comunista en les lluites socials. Un altre aspecte a destacar del document és  “l’aposta del Partit per alimentar d'una visió de classe el moviment ecologista i el feminista, a més de debatre sobre l'actuació en un altre front estratègic com és el moviment obrer, que continua sent essencial, i que ho és encara més davant les noves formes d'explotació”. La Conferència Nacional també serà una oportunitat per debatre sobre els instruments de mediació política en els que participa Comunistes de Catalunya.

La 3a Conferència Nacional de Comunistes de Catalunya ha comportat un procés de debat en totes les organitzacions de base del Partit, fet que ha portat el debat arreu del territori. El procés culmina aquesta mateixa setmana amb la recepció de les últimes esmenes al document i l’elecció de les persones delegades i convidades per part de les diferents organitzacions del Partit.  

Etiquetes de comentaris: , , , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma