Secretaria de relacions internacionals

El novembre de 2019, després de la consecució del cop d’estat a Bolívia contra el guanyador legítim de les eleccions, Evo Morales, la nova presidenta golpista desencadena una brutal repressió i campanya de terror contra el moviment de recolzament al MAS a la població indígena, així com contra tota protesta social.

Aquesta campanya de terror suposa linxaments públics, cremes de seus del MAS, així com una brutal repressió contra les manifestacions de repúdia al cop d’estat, que s’acaben saldant amb més de 30 morts.

Avui, amb el govern legítim restablert a través d’unes eleccions, Jeanine Áñez es troba davant la justícia, acusada dels càrrecs de sedició, conspiració i terrorisme. Esperant que es produeixi el judici i es repari una mica la justícia.

Davant d’això la dreta del país es torna a mobilitzar, incloent exèrcit i policies, i amenaça amb reprendre el cop d’estat, ja que aquest és l’únic mitjà que tenen per recuperar el poder. La dreta boliviana ha sigut clarament derrotada a les urnes un i un altre cop, i ni havent estat un any al govern de manera il·legítima, ni fent tots els tripijocs possibles han pogut guanyar les eleccions.

De nou, la dreta golpista boliviana ha comptat amb el suport de l’Organització d’Estats Americans, que en un exercici despòtic de total ingerència, ha dit que la justícia boliviana no es confiable per tractar aquest cas. El golpisme també ha comptat amb el suport de gran part de la premsa del nostre país, la qual treballa per elaborar un relat que pugui justificar un segon cop d’estat.

Des de Comunistes de Catalunya volem mostrar tota la nostra solidaritat amb el poble de Bolivia en aquesta nova lluita en què es troba. És per això que fem una crida al conjunt de la societat catalana a repudiar aquest nou intent de cop d’estat i a participar en la concentració el diumenge 21 de març a la Plaça Espanya, a les 17:30h, en contra de l’amenaça d’un nou cop d’estat.


Etiquetes de comentaris: , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma