Àrea de Feminismes

Comunistes de Catalunya ens unim a les denúncies de les dones del Bages en el dret inalienable que tenim a escollir sobre el nostre cos, i per tant a decidir la interrupció voluntària de l'embaràs. És inacceptable que l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, gestionat per la Fundació Althaia, es negui a dur a terme avortaments, ni quirúrgics ni farmacològics al·legant falta de disponibilitat, però amb l'objecció de consciència com a rerefons.

Aquesta situació es repeteix també a altres comarques catalanes, obligant a més de 480 dones a desplaçar-se de comarca per poder exercir el dret a l'avortament. L'article 19.2 de la Llei orgànica 2/2010 estableix que pot haver-hi ginecòlegs objectors de consciència -que es neguin a practicar avortaments per creences religioses- però els centres mèdics han de garantir que hi hagi algun professional disposat a fer-ho.

Des de Comunistes ens unim als reclams del moviment feminista i exigim la derogació de l'article 19.2 de la LO 2/2010 i la fi de la intervenció de l'església catòlica sobre els nostres cossos. Gestioni qui sigui l'Hospital Sant Joan de Déu, cal recordar que aquest es paga amb diners públics i per tant està subjecte al compliment de la llei. Ens unim al crit unànime per l'avortament lliure i gratuït a Manresa i arreu del territori.

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma