Comunicat del Comitè Central

El Comitè Central s’ha reunit de forma telemàtica, amb una participació del 91% dels membres,  per debatre els plans de treball de les diferents àrees, així com per debatre la situació política a Catalunya, sobretot pel que fa a les eleccions al Parlament de Catalunya previstes pel 14 de febrer. El màxim espai de decisió del partit entre congressos, per tant, ha debatut sobre la concreció de les línies estratègiques aprovades en el darrer Congrés celebrat al setembre, amb l’objectiu de créixer en militància i en incidència en les diverses lluites socials que es donen al país. De la mateixa manera, també s’ha informat de les converses mantingudes amb diferents actors polítics de cara a les eleccions, i s’ha debatut sobre la concreció de l’estratègia del front ampli del sobiranisme d’esquerres.

La necessitat d’un front de l’esquerra sobiranista

En l’Informe Polític que ha presentat el Secretari General Héctor Sánchez i que ha estat debatut àmpliament pels i les membres del Comitè Central, s’ha remarcat la necessitat de formar un front del sobiranisme d’esquerres per obrir una nova etapa al país. Per als i les comunistes, les eleccions del 14F segurament no donaran peu a l’obertura d’un nou cicle, ja que les perspectives electorals ara mateix donen uns escenaris similars als que existeixen ara. Per tant, davant l’impàs entre el cicle que s’acaba i el proper, cal incidir amb una proposta que connecti el llegat del 15M i de l’1O, i incorpori les lluites dels moviments socials i del moviment obrer. La proposta és, per tant, construir un front ampli que sumi tot el sobiranisme d’esquerres, des de l’independentisme fins al federalisme conseqüent que defensa el dret a l’autodeterminació, per construir una República Catalana socialment justa, radicalment democràtica, feminista, ecologista, antiracista, solidària i lliure de corrupció.

Seguir sumant més enllà del 14F

En la reunió dels i les comunistes, també s’han explicat els detalls de les converses mantingudes amb diversos actors del sobiranisme d’esquerres, així com s’han recordat els acords presos en les reunions anteriors del Comitè Central sobre la participació del partit en les eleccions, que han guiat els treballs de les persones que han participat en les diferents reunions que s’han donat en aquests mesos. Així doncs, s’ha valorat positivament la proposta feta pels diversos Guanyem de fer una candidatura àmplia amb la CUP i Anticapitalistes. Tot i això, les converses no han donat el seu fruit per l’immobilisme del sector que dirigeix la CUP, que exigia a la resta d’actors la incorporació a les seves llistes i als seus òrgans de decisió. 

Comunistes de Catalunya considera que la construcció d’un front ampli és la suma de pluralitats, i no pot ser en cap cas un instrument per part de cap partit per absorbir altres actors polítics. Totes les sensibilitats han de tenir veu pròpia i aportar la seva visió i la seva pròpia identitat perquè l’aposta no sigui més que un artefacte electoralista. 

També s’ha valorat positivament l’aliança amb ERC al Congrés dels diputats, on per exemple el paper jugat en l’aprovació dels pressupostos és coincident amb l’estratègia del Partit. Tot i així, la situació és diferent pel que fa a les eleccions al Parlament de Catalunya, on les contradiccions derivades del govern amb JxCat i la gestió fan que, ens aquests moments, no es donin condicions per una aliança amb ERC en aquests comicis. 

Per tant, el Partit seguirà defensant la necessitat d’un front ampli de tot l’independentisme i sobiranisme d’esquerres, doncs és l'única manera de construir majories socials prou àmplies per donar resposta als reptes que tenim per davant com a país. Seguirem treballant en les lluites diàries pels drets socials i nacionals, per sumar aquest front que faci possible obrir un nou cicle.

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma