Secretaria de relacions internacionals

El passat 10 de desembre, el president Donald Trump en els seus últims dies de mandat, ha reconegut la sobirania del Marroc sobre el territori del Sàhara Occidental. Aquest reconeixement no només va en contra de la població sahrauí, sinó que no respecta cap de les resolucions preses per l’ONU, va en contra del fonamental dret a l’autodeterminació dels territoris colonitzats, així com també contradiu la pròpia política nord-americana de “neutralitat” al voltant del conflicte del Sàhara. De fet, el propi conseller de seguretat nacional de Donald Trump John Bolton, ha desaconsellat aquest reconeixement.

A canvi d’aquest gest per part dels EUA, Marroc reconeix l’estat d’Israel i començarà a mantenir-ne relacions diplomàtiques, seguint l’estela d’altres països àrabs com els Emirats Àrabs Units. Demostrant-se així que Marroc és un estat que fa la mateixa funció que Israel però al nord d’Àfrica. Essent un agent dels imperialismes nord-americà i europeu al continent, i que tota la xerrameca de solidaritat amb els germans àrabs i musulmans palestins no són més que paraules buides.

Aquest reconeixement per part dels EUA, ve donat a més en el moment que ha tornat la guerra entre el Marroc i el Front Polisario, demostrant-se de nou que Israel i els EUA són una amenaça permanent per a tots els pobles del món.

El govern espanyol, com ha fet històricament mira cap a un altre cantó, eludint la seva responsabilitat com a potència administradora de l’antic Sàhara espanyol. No només això, sinó que a sobre s’alegra i es felicita perquè Israel i Marroc enceten relacions diplomàtiques.
Per tot això, Comunistes de Catalunya volem manifestar el següent:

  • Ens sumem a l’exigència del Front Polisario de demanar a Nacions Unides, la Unió Africana, la Unió Europea i la comunitat internacional a condemnar aquests fets.
  • Volem mostrar la nostra màxima solidaritat amb el poble sahrauí
  • Exigim al govern espanyol i als partits que l’integren que passin de les paraules, les declaracions i els tweets, als fets. I comencin a emprendre accions per tal de que es dugui a terme el referèndum d’autodeterminació del Sàhara Occidental, tal i com ho exigeix Nacions Unides
  • Fem una crida a tota la militància de Comunistes de Catalunya i a la ciutadania catalana en general a mobilitzar-se en solidaritat amb el poble sahrauí. En aquest sentit, fem una crida a tothom a participar a la concertació del proper dimecres 16 de desembre a les 18:30h davant la delegació del govern, convocada pel Moviment solidari amb el poble sahrauí de Catalunya. 

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma