Secretaria de Comunicació

 

Els passats divendres i dissabte s’ha celebrat el II Congrés de Comunistes de Catalunya, amb un format online, que ha fet d’aquest un congrés únic. Durant dos dies les 250 delegades acreditades han participat en el debat del document estratègic, la reforma dels estatuts, han fet balanç dels darrers anys i han escollit la nova direcció del partit. Una elecció trascendent per la vida del partit, ja que suposa un relleu generacional que comptarà, però, amb l’experiència de dirigents veterans. 

El Congrés, a més, ha rebut la salutació d’una cinquantena d’organitzacions amigues: partits comunistes i obrers de tot el món, organitzacions socials i sindicals, i partits progressistes i revolucionaris del país i dels pobles de l’Estat. Unes salutacions que, pel format, han estat en vídeo o per escrit. El debat del document estratègic i la reforma dels estatus van ocupar l’ordre del dia de la primera sessió. Els documents, que van rebre 265 esmenes, i van ser aprovat per les delegades i els delegats amb un suport del 91,4% pel que fa a la ponència política, i un 92,96% pels nous estatuts. Els temes que han ocupat gran part del debat han estat relacionats amb la caracterització de la lluita de classes a Catalunya, la Renda Bàsica i el feminisme. 

Pel que fa a l’elecció de la nova direcció, la candidatura del nou Comitè Central que s’ha presentat ha estat recolzada amb el 94,5% dels vots emesos. De la mateixa manera, en la reunió del Comitè Central posterior a la seva elecció es va escollir Héctor Sánchez Mira com a nou Secretari General, amb el 93% dels vots. El nou Comitè Executiu, que ha estat aprovat amb el suport d’un 94% dels membres del Comitè Central, estarà format per 17 persones de les que es poden destacar la senadora Adelina Escandell, l’alcalde de Sentmenat Marc Verneda, l’ex-regidora de Barcelona Mercedes Vidal, Vera Sànchez, regidora de Cerdanyola, entre d’altres. Al capdavant del nou equip hi seran Nora Sánchez, com a Secretària d’Organitza, i Héctor Sánchez, com a Secretari General. 

El Comitè Executiu estarà composat per les següents persones: 

Héctor Sánchez, Secretari General 
Nora Sánchez, Secretària d’Organització 
Óscar Gil, Secretari de Finances
Adelina Escandell, Secretària d’Ideològica 
Juanma Rodríguez, Secretari de Comunicació 
Arnau Piqué, Secretari d’Internacional 
Marc Verneda, Coordinador del Comitè Executiu 
Rosa Bofill, Coordinadora del Comitè Central 
Carlos del Barrio, Responsable de Moviment Obrer 
Mercedes Vidal, Responsable de Medi Ambient 
Alba Blanco, Responsable de Feminismes 
Vera Sánchez, Responsable de Municipalisme 
Oriol Arcas, Director de la revista Realitat 
Agustí Ruiz, Responsable de Formació 
David Rodríguez, President de la Fundació Revolució Democràtica 
Ismael Benito, Secretari General de la JCC 
Andre Aznar, Secretària d’Organització de la JCC 

Aquest Congrés també va tenir un moment per recordar la vida i la lluita de la camarada Neus Català, qui havia estat membre d’honor del Comitè Central. Com a conseqüència de la pandèmia no es va poder celebrar un homenatge a la seva alçada, però es va projectar un vídeo recordant el seu testimoni de lluita antifeixista, de la barbàrie nazi viscuda en primera persona, i de la seva lluita pel socialisme, la democràcia i la pau. 

Finalment, la cloenda del Congrés va dedicar un moment al comiat com a Secretari General de Joan Josep Nuet, que continuarà actiu al Comitè Central. Des de la seu de Montcada, Nuet va afirmar que “aquests anys en la secretaria general han estat un luxe i un honor” i que “el Partit s’ha convertit en gran part de la meva vida, i ho dic amb orgull, amb els seus moments dolços i els seus moments agres”. Nuet va voler fer públic que està “molt content al Partit i amb el nou equip de direcció”, amb qui fa anys que treballa, i ha promès que trencarà la tradició i ell no serà un “mal de cap”, ja que posarà la seva “experiència al servei del Partit”.


Etiquetes de comentaris:




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma