Comunicat sobre el vot de la pròrroga de l’estat d’alarma.

Davant la situació desencadenada per la gestió irresponsable del govern de l’Estat liderat per Pedro Sánchez, que ha posat en perill el confinament i el cobrament de la prestació de l’atur a milions de treballadors i treballadores que estan en un ERTO per força major i als autònoms, Comunistes de Catalunya expressa el següent:

1. Un Estat democràtic hauria de disposar de mecanismes legals per implementar les mesures de distanciament social, restricció de la mobilitat i la presa de mesures extraordinàries, sense la necessitat de decretar l’estat d’alarma, que pot comportar fàcilment derives autoritàries i que ha portat abusos per part de cossos policials.

2. La recentralització amb l’estat d’alarma ha demostrat grans deficiències en la gestió de l’emergència sanitària, de la mateixa manera que s’ha fet servir per obviar les veus de les Comunitats Autònomes.

3. La gestió política de la pandèmia per part del govern liderat per Pedro Sánchez està fracturant la majoria parlamentària que va fer possible la seva investidura. La votació sobre l’estat d’alarma no és més que el reflex de la falta d'interès de mantenir aquesta majoria des del diàleg i la interlocució, i l’estratègia suïcida basada en el xantatge que porta temps practicant el Partit Socialista. El pacte amb C’s apunta a noves tendències cap a una agenda liberal que no pot tenir el beneplàcit d’UP.

4. Lligar les ajudes als autònoms i la causa de força major a l’estat d’alarma ha estat una gran irresponsabilitat que ha fet servir el PSOE per fer xantatge cap als partits que formen la majoria parlamentària que ha permès la investidura de l’actual govern. És urgent deslligar les ajudes i les mesures socials i econòmiques a l’estat d’alarma.

5. La possibilitat que no es prorrogués l’estat d’alarma hagués comportat, de forma immediata, deixar en l’aire les prestacions de milions de treballadores i treballadors, així com als autònoms, de la mateixa manera que hagués obert un escenari incert sobre el confinament i altres mesures per enfrontar l’emergència sanitària.

Tenint present aquestes qüestions, que afecten directament la vida de la classe treballadora, l'orientació de vot de Joan Josep Nuet, Secretari General de Comunistes de Catalunya i diputat de Sobiranistes sobre la pròrroga de l’estat d’alarma ha estat l’abstenció.

Comitè Executiu
06 de maig de 2020
----

[CASTELLANO]

Comunicado sobre el voto de la prórroga del estado de alarma

Millones de trabajadoras y trabajadores no pueden pagar por la irresponsabilidad del PSOE

Ante la situación desencadenada por la gestión irresponsable del gobierno de España liderado por Pedro Sánchez, que ha puesto en peligro el confinamiento y el cobro de la prestación del paro a millones de trabajadores y trabajadoras que están en un ERTE por fuerza mayor y a los autónomos, Comunistas de Cataluña expresa lo siguiente:

1. Un Estado democrático debería disponer de mecanismos legales para implementar las medidas de distancia social, restricción de la movilidad y la toma de decisiones extraordinarias, sin la necesidad de decretar el estado de alarma, que puede comportar fácilmente derivas autoritarias y que ha traído abusos por parte de cuerpos policiales.

2. La recentralización con el estado de alarma ha demostrado grandes deficiencias en la gestión de la emergencia sanitaria, del mismo modo que se ha usado para obviar las voces de las Comunidades Autónomas.

3. La gestión política de la pandemia por parte del gobierno liderado por Pedro Sánchez está fracturando la mayoría parlamentaria que hizo posible su investidura. La votación sobre el estado de alarma no es más que el reflejo de la falta de interés de mantener esta mayoría desde el diálogo y la interlocución, y la estrategia suicida basada en el chantaje que lleva tiempo practicando el Partido Socialista. El pacto con C’s apunta a nuevas tendencias hacia una agenda liberal que no puede tener el beneplácito de UP.

4. Ligar las ayudas a los autónomos y la causa de fuerza mayor de los ERTE al estado de alarma ha sido una gran irresponsabilidad que ha usado el PSOE para chantajear a los partidos que forman la mayoría parlamentaria que ha permitido la investidura del actual gobierno. Es urgente desvincular las ayudas y las medidas sociales y económicas del estado de alarma.

5. La posibilidad de que no se prorrogara el estado de alarma hubiera comportado, de forma inmediata, dejar en el aire las prestaciones de millones de trabajadoras y trabajadores, así como a los autónomos, del mismo modo que hubiera abierto un escenario incierto sobre el confinamiento y otras medidas para enfrentar la emergencia sanitaria.

Teniendo presente estas cuestiones, que afectan directamente la vida de la clase trabajadora, la orientación de voto de Joan Josep Nuet, Secretario General de Comunistes de Catalunya y diputado de Soberanistes sobre la prórroga del estado de alarma ha sido la abstención.

Comité Ejecutivo
06 de mayo de 2020

Etiquetes de comentaris: , ,
Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma