Avui és un dia molt trist per al comunisme i l’esquerra. El dol i homenatge sincer que manifesta tota l’esquerra sense excepció és el millor testimoni de la importància de Julio Anguita, el seu exemple militant de coherència i honestedat.

Anguita va ser sempre un home coherent, un comunista exemplar, que va plantejar amb valentia i honestedat intel·lectual les propostes polítiques que es corresponien amb el seu anàlisi de la realitat, encara que això l’enfrontés amb el poder, o fins i tot amb les inèrcies de la pròpia esquerra. Des del no a Maastrich del 92, que ja anticipava moltes coses, fins a l’històric discurs a la Fiesta del PCE de 1996, que va representar un abans i un després, donant per trencat el consens constitucional de 1978, i recuperant en primera línia principis polítics com el reconeixement del dret d’autodeterminació i el model d’Estat federal i republicà.

Julio Anguita se’n va en un moment d’excepcionalitat provocat per la pandèmia del covid19, que no permetrà a les tantíssimes persones que voldríem acomiadar-lo poder-ho fer en persona. Ell era un home senzill, al que no agradaven els homenatges, que se ‘ha anat en un moment de gran patiment per al conjunt de la població, en la que moltes persones han perdut als seus éssers estimats i no els han pogut acomiadar. També en la mort, Anguita apropa l’esquerra al poble. Des de Comunistes de Catalunya volem expressar el nostre condol als seus familiars, i als seus i les seves camarades del Partit Comunista d’Espanya i d’Izquierda Unida.

Secretariat
de Comunistes de Catalunya

Etiquetes de comentaris: , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma