En nom de la llibertat, de la pau i de la veritat
— contra el feixisme i la guerra


La victòria sobre el nazi-feixisme en la Segona Guerra Mundial, constitueix un esdeveniment àlgid de la Història, la memòria de la qual és necessària preservar i defensar davant reiterats intents de falsificació històrica, que el que persegueixen és que s'oblidi el paper determinant que van exercir la Unió de Repúbliques Socialistes Soviètiques, els comunistes i antifeixistes de tot el món.

Generat pel capitalisme, el nazi-feixisme va ser l'expressió més terrorista del capital monopolista. Va ser responsable pel desencadenament d'aquesta guerra d'agressió i rampinya que va provocar prop de 75 milions de morts, dels quals gairebé 27 milions de ciutadans soviètics, nombrosos sofriments i l'horror dels camps de concentració nazis. Els pobles no poden igualment oblidar pàgines negres com els bombardejos atòmics d'Hiroshima i Nagasaki per part dels EUA, sense justificació militar, que van representar una demostració del seu poder i objectius hegemònics a nivell mundial.

La Segona Guerra Mundial (1939-1945), va ser el resultat de l'agreujament de les contradiccions inter-imperialistes i, simultàniament, de l'objectiu de destrucció del primer Estat socialista, l'URSS, expressat particularment en el suport i connivència del Regne Unit, França i els EUA amb el rearmament i ambició expansionista de l'Alemanya nazi.

Celebrant el 75è Aniversari de la Victòria en l'històric dia 9 de Maig de 1945, els partits comunistes i obrers que signen aquest document, convençuts que interpreten els sentiments i desitjos dels treballadors i dels pobles del món:

- Reten homenatge a tots els que van lliurar la seva vida en els camps de batalla contra les hordes nazi-feixistes i especialment als heroics resistents i combatents antifeixistes i als heroics poble soviètic i Exèrcit Roig, dirigits pel Partit Comunista, la participació del qual, escrita en pàgines heroiques com les batalles de Moscou, Leningrad o Stalingrad, va ser decisiva per a la Victòria sobre la barbàrie.

- Consideren que la Victòria sobre l'Alemanya nazi i els seus aliats del Pacte Anti-Komintern, va ser aconseguida gràcies a la contribució decisiva de l'URSS, a la naturalesa de classe del poder soviètic, amb la participació de les masses populars, al paper dirigent del Partit Comunista, a la superioritat demostrada pel sistema socialista. Aquesta victòria constitueix un enorme llegat històric del moviment revolucionari.

- Valoren els avenços extraordinaris en el procés d'emancipació social i nacional dels treballadors i dels pobles que la Victòria i l'avenç de les forces de progrés social i de la pau van possibilitar, amb l'allargament del camp dels països socialistes a Europa, Àsia i Amèrica Llatina, les conquestes del moviment obrer als països capitalistes, l'impetuós desenvolupament del moviment d'alliberament nacional i la conseqüent liquidació dels imperis colonials.

- Denuncien i condemnen les campanyes que intenten disminuir, distorsionar i negar el paper de l'URSS i dels comunistes en la derrota del nazi-feixisme i, a més, fins i tot culpar injusta i falsament a la Unió Soviètica per l'inici de la Segona Guerra Mundial, apagar les responsabilitats del gran capital (i dels governs al seu servei), en la promoció i ascensió del feixisme i en el desencadenar de la guerra, i blanquejar i rehabilitar el feixisme, al mateix temps que destrueixen els monuments i la memòria de l'Exèrcit soviètic llibertador, promouen l'anticomunisme i criminalitzen als comunistes i a altres antifeixistes.

- Denuncien i condemnen les resolucions anticomunistes de la UE i l'intent de falsificació històrica i calumniosa d'equiparar el socialisme al monstre del feixisme.

- Alerten que l'imperialisme aposta cada vegada més pel feixisme i per la guerra com a “sortida” per a l'aprofundiment de la crisi del sistema capitalista, el seu caràcter inhumà es torna particularment evident quan, davant el gravíssim sorgiment epidèmic del Covid-19, l'imperialisme, els EUA, l'OTAN, la UE i potencies capitalistes aliades seves, continua amb una criminal política de bloquejos i agressions contra països i pobles.

- Consideren que la lluita per la pau, pel progrés social i pel socialisme són inseparables; i es comprometen a contribuir per a l'enfortiment de l'acció comuna de la classe obrera, dels treballadors i dels pobles de tot el món, de les forces polítiques interessades a parar el camí al feixisme i en la lluita contra l'imperialisme, les agressions imperialistes i una nova guerra de tràgiques proporcions.

La situació amb la qual els treballadors i els pobles del món s'enfronten, recalca l'important de reforçar la lluita antiimperialista, per la sobirania dels pobles i la independència dels Estats, pels drets dels treballadors i dels pobles, en el camí de la superació revolucionària del sistema capitalista, que genera el feixisme, la guerra, injustícies, perills i contradiccions en l'actualitat. Tal com va succeir fa 75 anys enrere, és la lluita dels comunistes i de tots els que enfronten l'explotació i opressió capitalistes que obrirà camins de futur per a la Humanitat.

Partits signants:

Partit Comunista d’Armènia
Partit Comunista d’Austràlia
Partit del Treball d’Àustria
Partit Comunista d'Azerbaidjan
Partit Comunista de Bangladesh
Partit Comunista de Bielorússia
Partit Comunista de Bèlgica
Partit Comunista de Brasil
Partit Comunista de Britània
Nou Partit Comunista de Britània
Partit Comunista de Canadà
Partit Comunista de Xile
Partit Comunista Colombià
Partit Socialista dels Treballadors de Croàcia
Partit Comunista de Cuba
Partit Comunista de Bohèmia i Moràvia
Partit Progressista del Poble Treballador - AKEL (Xipre)
Partit Comunista de Dinamarca
Partit Comunista Egipci
Partit Comunista de Finlància
Partit Comunista Francés
Pol del Renaixement Comunista a França
Partit Comunista Unificat de Geòrgia
Partit Comunista Alemany
Partit Comunista de Grècia
Partit dels Treballadors Hongaresos
Partit Comunista de la Índia (Marxista)
Partit Comunista de la Índia
Partit Tudeh d’Iran
Partit Comunista Iraquià
Partit Comunista d’Irlanda
Partit dels Treballadors d’Irlanda
Partit Comunista d’Israel
Partit Comunista Italià
Partit de la Refundació Comunista-Esquerra Europea (Itàlia)
Partit dels Treballadors de Corea
Partit Socialista (Lituània)
Partit Comunista de Luxemburg
Partit Comunista de Malta
Partit Socialista Popular - Associació Política Nacional (Mèxic)
Partit Comunista de Mèxic
Partit dels Comunistes (Mèxic)
Nou Partit Comunista d’Holanda
Nou Partit Comunista d’Aotearoa (Nova Zelanda)
Partit Comunista de Macedònia
Partit Comunista de Noruega
Partit Comunista de Paquistan
Partit Comunista Palestí
Partit Comunista Paraguayà
Partit Comunista Peruà
Partit Comunista Filipí (PKP-1930)
Partit Comunista Portugués
Partit Comunista de la Federació Russa
Unió dels Partits Comunistes - CPSU
Partit Comunista de la Unió Soviètica
Nou Partit Comunista de Jugoslàvia
Comunistes de Sèrbia
Partit Comunista de Sud Àfrica
Partit Comunista d’Espanya
Partit Comunista dels Pobles d’Espanya
Comunistes de Catalunya
Unió del Poble Gallec
Partit Comunista dels Treballadors d’Espanya
Bloc Nacionalista Gallec
Partit Comunista d’Sri Lanka
Partit Comunista Sudanés
Partit Comunista de Swazilàndia
Partit Comunista (Suïssa)
Partit Comunista Sirià
Partit Comunista Sirià (Unificat)
Partit Comunista de Turquia
Partit Comunista d’Ucraïna
Unió dels Comunistes d’Ucraïna
Partit Comunista dels Estats Units d’Amèrica
Partit Comunista de Veneçuela

Etiquetes de comentaris: , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma