En les darreres setmanes a l'Iran s'ha viscut una onada de protestes populars que van ser contestades amb una repressió sense precedents per part de les autoritats iranianes. Les manifestacions populars a 100 ciutats de 23 de les 31 províncies de l'Iran van veure com centenars de milers de persones es mobilitzaven per denunciar l'última decisió del règim d'eliminar les subvencions als preus de la benzina, que van augmentar fins a un 300% sense avisar. En un moment en què l'impacte de les sancions dels EUA ha paralitzat l'economia, amb les taxes d'inflació i d'atur altíssimes, la política del govern només condemnarà els treballadors a més penes i pobres extremes.

El 17 de novembre, el líder suprem Ali Khamenei, va emetre instruccions per tal que el moviment de protesta fos aixafat a qualsevol preu.

El 16 de novembre, 1000 manifestants han estat detinguts per manifestar-se pacíficament. Almenys 208 manifestants a 21 ciutats han estat assassinats, per l'Alta Comissionada de l'ONU en Drets Humans, tot i que es tem que el nombre de morts reals sigui molt més elevat, amb diversos informes que indiquen que més de 250 persones han estat assassinades. 3.700 persones han resultat ferides i més de 7.000 han estat detingudes.
El règim ha bloquejat tota l'internet del país i les agències de seguretat estan controlant activament les línies telefòniques.

I fins i tot s'han registrat casos en què la policia ha metrallat als manifestants.

Des de Comunistes de Catalunya volem mostrar el nostre profund rebuig al govern teocràtic de l'Iran i la nostra màxima solidaritat amb el Partit Tudeh de l'Iran i el poble iranià.

Així com, també denunciem els intents d'ingerència per part de l'imperialisme, que tenen com a únic propòsit desestabilitzar la situació a la regió de l'Orient Mitjà i l'àrea del Golf Pèrsic d'acord amb els seus interessos estratègics.

Comunistes de Catalunya
Secretaria d'Internacional

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma