Resolució del Comitè Executiu de Comunistes de Catalunya "Per aturar i derrotar l'extrema dreta, enfortim el moviment unitari contra el feixisme i el racisme".

Davant el nou creixement electoral i institucional de l'extrema dreta, a les eleccions generals del #10N, Comunistes de Catalunya constatem, i compartim, la necessitat i el repte d'un salt qualitatiu en la resposta del moviment unitari contra el feixisme i el racisme.

Comunistes de Catalunya, cridem a la màxima participació en l'Assemblea Especial d'Unitat contra el feixisme i el racisme amb l'objectiu de desplegar els acords de la Declaració #10N ("Declaración urgente de UCFR ante la subida electoral de VOX. Llamamos a la movilización y la organización unitarias contra el racismo y la extrema derecha en los diferentes territorios del Estado español" ) i coordinar l'extensió de la campanya #StopVOX a més barris i municipis de Catalunya i al conjunt plurinacional d'Espanya.

El nou creixement de l'extrema dreta, ens interpel·la a impugnar l'estratègia de normalització (realitzada per mitjans de comunicació, elits econòmiques i la dreta extrema de Pp i C's) i redoblar esforços en l'estratègia d'assenyalar-la, desemmascarar-la, combatre-la i derrotar-la.

Fins al #10N, VOX havia estat un partit d'aparells de l'estat, amb vot a territoris de rendes altes i amb un programa descaradament neoliberal: Ara, està reconduint estratègia, capgirant del liberal-feixisme al social-feixisme, per a créixer electoralment a barris obrers i populars, seguin el full de ruta de Steve Banon, Le Pen i Salvini. Davant una hipòtesi de futur escenari de nova crisi-estafa capitalista, i alhora de govern progressista a Espanya, VOX intentarà rendibilitzar, en un marc parlamentari i mediàtic d'oposició exclusiva de la dreta extrema i l'extrema dreta, l'oportunitat, generant un relat obrerista, antiestablishment i impugnador de la UE i de la globalització. Un fals discurs antiglobalització al servei, precisament, de construir un nou espai neofeixista global

Aquesta mateixa setmana és una mostra d'accions de l'extrema dreta, del feixisme i del racisme i, alhora, de la resposta social envers les mateixes:

1. La mobilització feminista del #25N ha expressat netament el caire antifeixista del moviment feminista, enfront de l'extrema dreta de VOX que ha bloquejat declaracions institucionals contra la violència masclista envers les dones. VOX ha tornat a mostrar la seva misogínia i la seva violència patriarcal i, alhora la seva covardia.

2. La mobilització de la Plataforma Tanquem els CIES per denunciar les deportacions de companys/es migrants que han participat en la resposta popular contra la sentència als presos i presses polítiques. Racisme institucional i repressió de l'Estat, van de la mà

3. La resposta del periodisme crític i compromès davant l'intent d'emmordassar la llibertat d'informació, opinió i expressió

4. El suport al Menjador Social Gregal, impulsat per la cooperativa del mateix nom, al barri barceloní del Besòs-Maresme, que ha patit un nou atac neonazi. Davant la crisi social, el feixisme ataca la solidaritat, mur de contenció de l'odi i els intents de divisió de la classe treballadora i les classes populars. Cal respondre democràticament a qualsevol intent feixista d'aprofitament del patiment social per entendre odi amb "caritat feixista" de centres neonazis com HSM (Hogar Social Madrid). Cal a crear i reforçar xarxes de solidaritat comunitària que donin resposta popular autoorganitzada i empoderadora davant la crisi social

Comunistes de Catalunya
Comitè Executiu

Barcelona, 28 de novembre de 2019

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma