Adelina Escandell, membre del Comitè Executiu de Comunistes de Catalunya i presidenta de la Fundació l'Alternativa, ha estat escollida pel Parlament de Catalunya com a senadora per designació autonòmica. La seva dilatada trajectòria està marcada per la seva implicació en el món educatiu, en el moviment feminista i en la lluita sindical.

Mestra de l'escola pública, va iniciar el seu camí en l'àmbit en una cooperativa de mestres. Amb la Llei 14/1983 de 14, coneguda com a Llei del CEPEC va fer les proves d'accés i va entrar com a Mestra d'escola Pública, on ha desenvolupat diferents càrrecs i responsabilitats. Jubilada des de l'agost de 2014. Afiliada a CCOO, ha desenvolupat diverses responsabilitats, primer en la Federació d'Educació i ara a Pensionistes i Jubilades.

Va iniciar la seva militància política al Partit dels i les Comunistes de Catalunya l'any 1982. Ha desenvolupat com a militant diverses responsabilitats: responsable del sector d'educació, directora de l'AVANT, coordinadora del Comitè Executiu i responsable de l'Escola de Formació. En aquest moment, és membre del Comitè Executiu de Comunistes de Catalunya, partit resultant del congrés d'unitat comunista celebrat l'any 2014. Des del 2014, també, és presidenta de la Fundació l'Alternativa.

Comunistes de Catalunya
Secretaria de Comunicació

Etiquetes de comentaris: , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma