La Segona Conferència Nacional aprova amb el 92% la proposta estratègica comunista.



Després de mesos de debat, ha culminat la Segona Conferència Nacional de Comunistes de Catalunya reafirmant la voluntat del partit per conformar un front democràtic i social per donar resposta a l'ofensiva reaccionària. De la mateixa manera, el plenari ha donat suport clar a les línies plantejades per la ponència sobre la composició d'aquest front, que ha de ser plural i aglutinar partits, entitats i moviments independentistes, sobiranistes i federalistes de lliure adhesió. Aquest front democràtic no s'ha de bastir necessàriament en front electoral, sinó que ha d'anar més enllà i no pot estar supeditat als calendaris i les competicions electorals. En la ponència, també es remarca l'aposta per la unitat del sobiranisme progressista per avançar en drets nacionals i socials, i construir una nova majoria política que superi la situació de bloqueig actual i permeti revertir les retallades i les polítiques neoliberals.

En la Conferència s'ha analitzat també la situació política i socioeconòmica, fent un balanç del cicle del 15M i la nova ofensiva de l'extrema-dreta en l'àmbit internacional. També s'ha analitzat el preacord de govern entre el PSOE i Unides Podem. Pel que fa a aquesta qüestió, en la resolució política de la Conferència es valora positivament el que suposa que, "per primera vegada des de la IIa República, una força a l'esquerra del PSOE estigui en disposició d'entrar a formar part del govern d'Espanya". Tot i això, segons la resolució, cal ser conscients de les limitacions d'aquest acord, algunes de les quals es fan explícites en els punts que tracten de Catalunya i de la dependència del dictat europeu, que influirà en les polítiques socials que pugui fer el nou govern. Aquest nou govern, afirma la resolució, "només podrà aconseguir la investidura si es desbloqueja la situació a Catalunya i s'obre una nova etapa de diàleg entre iguals".

En la cloenda, el Secretari General de Comunistes de Catalunya, Joan Josep Nuet, ha anunciat la voluntat de l'executiva del partit de celebrar el congrés a la primavera o l'estiu de l'any vinent. Aquest congrés, ha explicat, ha de servir per obrir una nova etapa. Per una altra banda, també ha lamentat les baixes que s'han donat en els últims dies, i ha expressat que la porta de Comunistes de Catalunya sempre estarà oberta.

Comunistes de Catalunya
Secretaria de Comunicació

Etiquetes de comentaris: , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma