En els darrers dies hem pogut observar com diversos pobles del món esclaten contra mesures neoliberals, que no pretenen altra cosa que collar encara més les condicions de vida de la classe obrera per tal que els capitalistes augmentin la seva taxa de guany.

A Xile, s'han anat produint una alça sostinguda dels preus dels béns més bàsics, que finalment amb l'augment del preu del metro, ha sigut la gota que ha fet vessar el vas i ha provocat una revolta popular.

Aquesta pujada de preus a més s'ha vist combinada amb un estancament dels sous i una corrupció estructural. Així com la privatització de les pensions i l'aigua. En definitiva aquest empobriment generalitzat, no és sinó conseqüència de les polítiques neoliberals implementades.

Les manifestacions han sigut rebudes amb una brutal repressió per part de la policia i del govern, que fins i tot ha arribat a declarar la guerra als manifestants.

Des de Comunistes de Catalunya condemnem fermament l'extrema violència policial que està utilitzant el govern de Piñera. En el moment d'escriure aquest comunicat, ja hi ha 17 morts i més de 2.600 detinguts.

Exigim als militars xilens que retornin a les casernes, d'on no haguessin hagut de sortir mai.

Condemnem també la imposició del toc de queda i l'estat d'excepció, fenòmens que no es veien a Xile des de la dictadura de Pinochet. Veiem de nou com a Xile, l'única forma d'imposar el neoliberalisme és a través de sang i foc.

Exigim que el govern espanyol, així com la Unió Europea es posicionin respecte al conflicte, i condemnin fermament la brutal repressió que està patint el poble xilè.

Des de Comunistes de Catalunya volem mostrar el nostre ple suport al poble xilè i a la seva lluita contra el neoliberalisme.

#ChileDespertó

Comunistes de Catalunya
Secretaria d'Internacional

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma