El passat diumenge 6 d'octubre ens va deixar un referent de la lluita contra el feixisme i per la recuperació de la memòria històrica.





Lluís Martí Bielsa va ser fins al darrer moment secretari de l'Associació Catalana d'Expresos Polítics, president de l'Amical de les Brigades Internacionals de Catalunya i president de l'Amical de les Brigades Internacionals. Durant la tarda d'avui s'ha realitzat la cerimònia de comiat, en la que ha participat una delegació de Comunistes de Catalunya, expressant el condol de tot el partit cap a familiars, i companyes i companys de la seva llarga trajectòria de lluita.

La seva mort representa una gran pèrdua per a totes les persones que continuen la batalla per rescatar de l'oblit la lluita de comunistes, republicans i demòcrates que van defensar la Segona República i la civilització davant la barbàrie nazi-feixista. La seva trajectòria militant i per la memòria ens deixa un llegat immens, que va ser durant la seva vida una lliçó per a generacions, i que ho serà per a les generacions més joves que se sumin a la batalla pels ideals pels quals Lluís Martí Bielsa s'ho va jugar tot.

En uns temps en els quals el feixisme es troba a l'ofensiva en tot el món, amb formes i mitjans actualitzats, l'exemple de la seva vida de compromís a la noble causa de l'emancipació de les classes subalternes, i el seu treball infatigable per impedir que s'esborri en els relats oficials la història dels que, com ell, van donar els millors anys de la seva vida a fer-la realitat. Gràcies a la militància de persones com en Martí Bielsa, Neus Català o Tomasa Cuevas, mai ningú podrà manipular la història al seu gust.

Comunistes de Catalunya
Secretaria de Comunicació

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma