Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

Barcelona, 14 d’octubre de 2019Avui hem conegut la dura, injusta, venjativa i antidemocràtica sentència del Tribunal Suprem contra els líders polítics i socials del Procés. La sentència marca l’inici d’un nou cicle polític i de mobilització que estarà marcat per la combinació de l’exigència d’amnistia i la reivindicació del dret a decidir del poble de Catalunya. Amnistia i dret a decidir que no podrem exercir si no és eixamplant les majories socials a casa nostra, a partir de l’experiència de l’1 i 3 d’octubre, amb la màxima unitat democràtica.

Més enllà de la valoració política que es faci del Procés, no es pot ser neutral davant la vulneració de drets constants, la degradació fins límits impensables de l’anomenat “estat de dret” i la voluntat de l’Estat d’emprar tots els mitjans repressius (tant policials com judicials) –com hem vist en les recents detencions de membres dels CDR, en un nou muntatge per incriminar el conjunt del moviment independentista– per negar a Catalunya el dret a decidir lliurement el seu futur. Aquesta és la resposta del Règim del ‘78 a la mobilització popular. I és que després d’un judici polític, basat una violència que mai va existir, la sentència busca espantar i aturar el moviment popular. El Tribunal Suprem castiga de forma ejemplar per imposar per la força les idees que les responsables polítiques de l’Estat no han aconseguit defensar a Catalunya. Com que no convencen, imposen.

A més, hem de denunciar l’operació mediàtica que s’ha gestat els darrers dies per fer aparèixer aquesta sentència per sedició i malversació com una condemna suau i moderada. Ni és suau, ni és moderada i hauria d’esgarrifar a qualsevol demòcrata, independentment del seu posicionament respecte al conflicte territorial espanyol.

El nostre compromís republicà, basat en els valors de la llibertat, la igualtat i la fraternitat, ens situa sense complexos al costat dels qui volen exercir el dret a decidir i són repressaliats, jutjats o condemnats a presó amb penes que serien impensables a la majoria de països democràtics. Així, Esquerra Unida i Alternativa exigeix l’amnistia per les preses polítiques i pels presos polítics i anuncia que participarà activament en la resposta ciutadana, massiva, unitària i pacífica a aquesta sentència. Igualment, mostra tot el seu suport als membres de la Mesa del Parlament jutjats per desobediència i, en especial, a qui ha estat fins fa poc coordinador d’EUiA, Joan Josep Nuet.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma