11s. Per la llibertat de les preses i presos polítics. Per la República Catalana. Per la justícia social.

L'11 de setembre d'enguany se situa a les portes de la sentència del judici contra dirigents independentistes, que voldrà ser un càstig a la mobilització i a totes les persones que es van moure per votar en un referèndum d'autodeterminació. Un càstig que serà un toc d'atenció, també, contra tots aquells moviments que vulguin superar el règim polític, social i econòmic imperant a Espanya. Aquesta sentència, a la vegada, obrirà una nova etapa a la qual cal donar una resposta pensada en la defensa dels drets civils i polítics per als anys vinents, i en aixecar un mur contra la involució en llibertats i drets socials. De com s'encari la nova etapa dependrà el futur.

És necessària una resposta plural, unitària i transversal, recuperant el millor que l'1 i el 3 d'octubre de 2017 van representar. Però també, junt amb aquesta resposta unitària i massiva, cal construir una proposta estratègica per al futur de la lluita per l'autodeterminació nacional, amb un projecte republicà per a una Catalunya socialment justa, lliure de corrupció, feminista i definitivament lliure. Per fer-ho és imprescindible allunyar-se del conformisme de la meitat més un, i aplegar grans majories al voltant d'un model de país socialment avançat, lliure de corrupció, amb democràcia participativa, municipalista, feminista i conscient del repte climàtic. Un model de República que sigui il·lusionant i desitjable per a tota la classe treballadora catalana, també per a aquella que en l'etapa anterior es va mobilitzar en contra o va restar indiferent. La superació del règim del 1978 és més necessària que mai, i aquesta superació passa per l'exercici dels drets i llibertats de Catalunya i la resta de pobles de l'Estat.

És prioritària, doncs, una política del dia a dia que reverteixi les retallades en drets socials i serveis públics que s'han produït en els darrers anys i una línia de treball per recuperar la gestió pública de serveis que amb els anys s'han anat privatitzant. Avui, com sempre, la lluita social i la nacional no es poden destriar. Davant la involució que estem patint en drets i llibertats, i l'amenaça latent del feixisme, és imprescindible continuar el llegat de la lluita antifeixista que van protagonitzar comunistes, republicanes i demòcrates, continuant fidels a una cultura d'unitat i resistència.

Comunistes de Catalunya
Comitè Executiu

10 de setembre de 2019

Etiquetes de comentaris: , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma