La plantilla protesta per la decisió de la propietària ALSA de no abonar complements salarials reconeguts per conveni.

La plantilla d’Alsina Graells, empresa dedicada al transport de viatgers per carretera propietat des de l’any 2009 del grup multinacional ALSA, inicia demà dijous, dia 1 d’agost, una vaga que inicialment es perllongarà durant tres dies. Els treballadors de la companyia protesten per la decisió de la propietària de no abonar complements salarials que els són reconeguts per conveni, incloent-hi el conegut com a complement que retribueix el període d’una hora en què els conductors han de comprovar el correcte estat de circulació del seu vehicle i una hora més en acabar el seu servei per fer-se càrrec de la neteja i el manteniment de l’autocar. i la quantia fixada en concepte de «borsa de vacances». El primer complement va ser retallat al 50% a partir d’un acord l’any 2009, per les males condicions en les que es trobava l’empresa. Deu anys després, ALSA, que compta amb una bona situació econòmica, vol retallar tots dos complements.

La vaga de la plantilla d’Alsina Graells, integrada per més de 150 persones, tindrà especial incidència a les comarques de la Vall d’Aran, Berguedà, Solsonès, el Bages i, especialment, a Lleida i les terres de Ponent, on l’empresa és responsable de prestar servei a les principals línies de transport, tant pel que fa a mantenir les connexions amb la ciutat de Barcelona com entre municipis de la demarcació. A banda, Alsina Graells també manté línies de transport entre Andorra i Barcelona que es veuran igualment afectades per l’aturada del personal de la companyia. Segons indiquen en el seu comunicat, l’empresa no manifesta cap voluntat de diàleg amb els treballadors i les treballadores, pel que no descarten noves mobilitzacions “en cas que l’empresa no varia l’actitud exhibida fins ara i accepti iniciar un procés de diàleg i negociació” amb voluntat, expliquen, de resoldre un conflicte que afectarà severament la mobilitat en transport públic a importants àrees de la Catalunya interior i el Pirineu i la connexió d’aquests territoris amb la ciutat de Barcelona.

Comunistes de Catalunya, per la seva banda, expressa el seu suport a aquesta lluita i a la defensa d’un transport públic de qualitat. Si la responsabilitat de mantenir en condicions òptimes els vehicles depèn del personal, és just que rebi un complement per aquest tipus de tasques. A més, defensa un transport públic de qualitat per a tot el territori català, pel que són imprescindibles unes bones condicions de treball i el manteniment dels vehicles. Aquest regateig, per part d’una gran empresa com ALSA, demostra que la gestió privada d’aquest tipus de servei es regeix només pels interessos de l’empresa, i no per donar a la ciutadania un servei de qualitat.

Comunistes de Catalunya

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma