La conferència abordarà una reflexió estratègica del partit sobre el futur de l’esquerra catalana.

El passat dissabte es va reunir el Comitè Central de Comunistes de Catalunya per analitzar la situació política i començar a dibuixar escenaris per després del cicle electoral. L’òrgan del partit va debatre l’informe presentat pel Secretari General, Joan Josep Nuet, en el que s’analitzaven els resultats de les diferents cites electorals dels darrers mesos, així com els elements més destacables del curs polític i la necessitat de reforçar els moviments socials, que viuen una preocupant situació de retrocés. Pel que fa a l’actualitat política, també es va criticar la coneguda com a Llei Aragonès, la qual es considera un veritable perill que facilita la privatització de serveis públics que romanen encara en mans públiques.

En l’informe, que va ser aprovat amb un suport del 72%, es plantejava la necessitat de reflexionar de forma profunda sobre allò succeït en els darrers mesos i sobre el paper del Partit en els diferents fronts i de construir col·lectivament les propostes per al nou període. En aquest sentit, en els propers mesos, Comunistes de Catalunya debatrà sobre el paper que ha de jugar en la recomposició de les esquerres i en els instruments en els que participa, com Esquerra Unida i Alternativa, Sobiranistes o Catalunya en Comú. “En un moment de crisi de l’espai transformador, i de debilitat dels moviments populars, és necessari entomar un debat que aporti les conclusions que la situació política demanda”, afirma el document. És per això que el Partit celebrarà a l’octubre la seva Conferència Política. Aquesta cita serà la culminació d’un debat que començarà a finals d’agost, moment en el que es començarà a debatre la ponència.

Un altre dels aspectes tractats en la reunió va ser l’operació política d’IU a Catalunya, per tal de crear el que s’ha projectat com una federació. Per a Comunistes de Catalunya, aquesta maniobra “no només representa un error històric respecte a les relacions fraternals entre els pobles de l’Estat sinó que atempta contra les tradicions de relació entre el PCE i el PSUC que mai van traspassar aquesta línia vermella”. En el document també s’afirma que aquesta operació només reforçarà el desconcert dins de l’esquerra catalana, potenciant les opcions més reformistes que rebutgen la ruptura amb el règim del 78 i, previsiblement, mantindrà posicions en el procés català que l’acostaran al bloc del 155 i res tenen a veure amb la tradició del catalanisme popular. Per tant, Comunistes de Catalunya crida a la seva militància a rebutjar aquesta operació i declara políticament incompatible aquesta acció amb la pertinença al Partit.

A més de la situació política a l’Estat i a Catalunya, es van tractar altes qüestions com la situació en l’àmbit internacional. En l’informe presentat per l’Àrea d’Internacional es defineix la conjuntura remarcant l’avenç global de les posicions reaccionàries de l’extrema dreta, així com s’analitza un canvi en l’estratègia imperialista dels Estats Units, caracteritzada com a més agressiva, més unilateral i més erràtica. A banda del debat polític, també es van tractar qüestions organitzatives i de funcionament intern.

Comunistes de Catalunya
Secretaria de Comunicació

Etiquetes de comentaris: , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma