El divendres 4 d'octubre s'inaugurarà a París el carrer Neus Català. L'acte, en el que hi seran les principals autoritats de la ciutat amb l'alcaldessa Anne Hidalgo al capdavant, es realitzarà en el marc del 80è aniversari de l'exili republicà. En la inauguració hi participarà, amb unes paraules, Joan Josep Nuet, Secretari General de Comunistes de Catalunya, el partit de Neus Català fins al darrer moment.

Així doncs, la capital de França tindrà abans un carrer amb el seu nom que la capital de Catalunya o d'Espanya.

El mateix dia hi haurà un altre acte d'homenatge, amb una taula rodona sobre l'exili, la deportació i el moviment de dones resistents durant la Segona Guerra Mundial. En la taula rodona, organitzada per la Delegació de la Generalitat de Catalunya a França amb la col·laboració de l'Amical de Ravensbrück i l'alcaldia de l'XI Districte de París, hi participarà Elisenda Belenguer, autora de Neus Català, memòria i lluita, així com Ambra Laurenzi, presidenta del Comitè Internacional de Ravensbrück.

A Barcelona, el 3 d'octubre, també es realitzarà un homenatge a Neus Català en el marc de l'entrega del Premi Aspàsia, atorgat per la xarxa de Dones Directives i Professionals de l'Acció Social. En l'homenatge hi participarà Adelina Escandell, presidenta de la Fundació l'Alternativa i membre del Comitè Executiu de Comunistes de Catalunya.

Comunistes de Catalunya
Secretaria de Comunicació

Fotografia de l'arxiu de la realitat*: Joan Josep Nuet entrega el carnet número 1 de Comunistes de Catalunya a Neus Català

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma