Enfortir el Partit per reforçar el projecte transformador de Barcelona en comú de cara a les eleccions municipals de maig 2019.

El passat dissabte 17 de novembre va tenir lloc la III Conferència de Comunistes de Barcelona a la seu de Comunistes de Catalunya a Sant Andreu. L'objectiu de la conferència organitzada pel Comitè de Barcelona era clar: enfortir l'organització del partit a la ciutat i concretar les línies estratègiques i els posicionaments polítics per preparar les eleccions municipals de maig de 2019. En altres paraules, enfortir el Partit per reforçar el projecte transformador de Barcelona des de la perspectiva de radicalitat democràtica dels i les Comunistes de Catalunya.

Per tal de posar-ho en pràctica, totes les cèl·lules del partit a Barcelona van discutir amb antelació el document de treball proposat pel Comitè. A partir de la discussió i el debat, es van fer arribar una sèrie d'esmenes al Comitè des de les mateixes cèl·lules, per valorar-ne la pertinença i introduir-les en el document final, que es va presentar en la seva versió final a la conferència.

En la conferència se succeïren la presentació del document per part de la mesa —precedit per una radiografia de l'organització del partit a Barcelona— amb les corresponents esmenes i la votació final, així com un torn de paraules i debat entres les 40 militants presents a la Conferència.

La radiografia organitzativa proposada pel Comitè de Barcelona va permetre concloure que, tot i el creixement en militància a la ciutat, s'ha de pensar bé com articular la participació dels i les comunistes de la ciutat en Barcelona en Comú. En aquest sentit, bona part de les intervencions que van tenir lloc gravitaven al voltant de dues idees cabdals: d'una banda que cal reforçar el partit per seguir obrint escletxes i oportunitats de ruptura i canvi —tant en l'àmbit municipal com nacional— i, de l'altra, que s'han de mobilitzar i organitzar els sectors crítics de Barcelona en Comú per garantir que el projecte manté les arrels transformadores i fuig de la institucionalització per seguir defensant els interessos de les classes populars.

Finalment, el Secretari General de Comunistes de Catalunya, el camarada Joan Josep Nuet, va tancar l'acte amb una intervenció que posava èmfasi en la voluntat de reforçar orgànicament el partit per tal d'enfortir un projecte rupturista i republicà a la ciutat de Barcelona.

Així, la III Conferència va servir per constatar, entre d'altres, que Comunistes de Catalunya té força i voluntat per seguir treballant per la radicalitat democràtica des de Barcelona en Comú i que cal potenciar la dimensió transformadora d'aquest projecte, tot reconnectant-la amb els moviments socials, populars i sindicals de la ciutat.

D.S.

Enllaç al document de la Conferència en PDF

Etiquetes de comentaris: , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma