Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

El coordinador general d’EUiA considera Glas –que porta 27 dies en vaga de fam- “un pres polític” condemnat “pràcticament sense proves en un judici contra el llegat de l’ex president Rafael Correa”

El coordinador general d’EUiA i diputat, Joan Josep Nuet, ha rebut aquest migdia Mercedes Espinel i Silvia Maria Glas, la mare i la germana de Jorge Glas, vicepresident de l’Equador en l’època de la Revolució Ciutadana de Rafael Correa, destituït per l’actual govern de Lenin Moreno i actualment en vaga de fam a una presó d’alta seguretat a uns cent quilòmetres de Quito.

Nuet ha escoltat les familiars de Glas, que han estat primer a Madrid per recavar suports de càrrecs electes espanyols i ara ho fan a Catalunya (https://www.osoigo.com/es/norma-espinel-pediran-la-liberacion-de-mi-hijo-jorge-glas-exvicepresidente-de-la-republica-al-gobierno-de-ecuador.html #LibertadParaJorgeGlas). El dirigent d’EUiA els hi ha expressat la seva solidaritat –que ha plasmat en el vídeo que adjuntem i que ha fet públic al seu canal de Telegram-. Nuet ha mostrat la seva preocupació per “la difícil situació” que travessa Glas després de 27 dies en vaga de fam “en una presó amb unes condicions de salubritat deplorables” que, pel que li han explicat la mare i la germana de l’ex vicepresident equatorià, està al costat d’una deixalleria i no té aigua corrent.

Davant “el perill que corre la salut i la pròpia vida de Jorge Glas”, Nuet vol fer una crida a la comunitat internacional, començant per la societat catalana i espanyola, “per a què s’exerceixi una vigilància de com el govern de Lenin Moreno està tractant a aquest company que és un veritable pres polític”, doncs ha estat condemnat per corrupció “pràcticament sense proves en un judici polític contra el llegat de l’ex president Rafael Correa i contra el mateix Correa”, ha dit el coordinador general d’EUiA. Segons ha assegurat, aquest “odi” s’ha concentrat en la figura de Glas, l’únic empresonat pel moment, dins del “canvi radical” que ha significat el govern de Moreno pel que fa al moviment Revolució Ciutadana de Correa. “Moreno no ha estat un continuador de la revolució democràtica equatoriana, ans al contrari, està reescrivint la tasca del govern de Correa pactant amb les oligarquies i amb el suport dels Estats Units. I en paraules de Nuet “el company Jorge Glas és qui està pagant els plats trencats i sent el centre de l’acusació d’aquesta venjança contra l’anterior govern de Correa, condemnat a 6 anys de presó en un judici injust”.

Demanem que Glas rebi un tracte correcte, que canviïn les condicions en les que viu a la presó i que afecten molt negativament la seva salut. Se li van prohibir les trucades i les visites, per això va iniciar la vaga de fam per protestar per unes condicions carceràries que atempten contra drets humans fonamentals.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma