Comunicat de Comunistes de Catalunya davant la posada en llibertat provisional de La Manada.

Arrel la posada en llibertat provisional dels violadors de "La Manada", Comunistes de Catalunya mostrem el nostre rebuig a la sentència dictada per l'Audiència de Navarra, i un cop més, la nostra solidaritat amb la víctima.

Manifestem el nostre desacord amb una sentència que considerem errada, esbiaixada per la justícia patriarcal i que esdevé un problema greu de seguretat i salut pública per totes les dones.

Reiterem la denúncia a una sentència que ja vam denunciar injusta, per la qual un delicte de violació sexual, amb premeditació i coacció s'ha reduït a un delicte d'abús sexual, creant una jurisprudència que ens recorda a les dones la desprotecció que tenim davant aquesta societat (fent èmfasi en els mitjans de comunicació que han vulnerat el dret a la intimitat de la víctima) i justícia patriarcal, que a més crea processos judicials on de manera continuada es violenta institucionalment i estigmatitza les dones.

Aquesta posada en llibertat ens recorda a les dones, que no som lliures d'anar pel carrer amb seguretat, ja que fins i tot quan arribem a denunciar, ens trobem que amb proves i documentació sobrada de l'acte de violació, no s'aplica la pena necessària al delicte, i a més podem trobar-nos amb els violadors al carrer de manera impune.

Aquest sistema judicial patriarcal no és una eina, actualment, que garanteixi els drets i les llibertats de les dones, i genera contradiccions molt greus, com deixar en llibertat a uns violadors amb un risc molt alt de reiteració i sense cap mostra de penediment o de treball reeducatiu. Mentres, manté a la presó als vuit joves d'Altsasua, a rapers i twitteros, amb uns crims molt menys greus que el cas de "La Manada", el que ens recorda que la justícia també té un biaix de classe i ètnia.

Davant la desprotecció i l'estigmatització del sistema judicial patriarcal que fa perillar la nostra integritat i legitimitat, Comunistes de Catalunya cridem a l'autoorganització i la defensa feminista, i ens encoratgem a totes a organitzar-nos per fer front a les agressions masclistes que patim les dones i omplir els carrers davant d'un sistema que ens vol amb por i submises.

Omplim els carrers i desbordem les institucions patriarcals que ens oprimeixen.

Comunistes de Catalunya
Secretariat

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma