Comunistes de Catalunya condemnem el bombardeig contra la República Àrab de Síria perpetrat pels Estats Units d'Amèrica, el Regne Unit i França amb el suport de l'OTAN, la Unió Europea i Israel.



Aquest nou acte d'agressió militar contra Síria suposa una flagrant violació de la Carta de les Nacions Unides i una greu vulneració del dret internacional, fins al punt que ni tan sols el Congrés dels Estats Units l'ha considerat legal.



L'atac ha tornat a ser realitzat sota el pretext d'una suposada utilització d'armes químiques en Douma contra la població civil per part del govern sirià, situació que no ha estat demostrada convincentment. L'atac es va produir en el moment que els experts de l'Organització per la Prohibició de les Armes Químiques (OPAQ, sigles en angles) arribaven a Síria per a investigar l'al·legada utilització d'armes químiques en Douma.



Comunistes de Catalunya recordem que els EUA, el Regne Unit i França ja han estat responsables anteriorment de brutals agressions imperialistes que han provocat la mort, el sofriment i la destrucció de molts pobles, sempre sota el pretext d'escandaloses i greus mentides, com les inexistents "armes de destrucció massiva" d'Iraq o les falses "massacres" de Líbia.

Comunistes de Catalunya considerem que quest atac és un pas desesperat de les potències imperialistes, davant les contínues derrotes patides en les darreres setmanes a mans de l'exèrcit i el poble sirià amb el suport de la Rússia i altres aliats, pels grups terroristes creats i recolzats per l'imperialisme amb l'objectiu de desestabilitzar políticament la regió.



Comunistes de Catalunya considerem que l'estratègia bèl·lica de les potències imperialistes és irresponsable i podria tenir conseqüències imprevisibles no sols a Síria sinó en tota la regió en un moment en què s'agreuja el conflicte bèl·lic en el Iemen.

Comunistes de Catalunya fem una crida a la solidaritat amb Síria i amb el seu poble que enfronta des de fa set anys la bàrbara agressió de l'imperialisme i segueix resistint dignament en la defensa de la seva sobirania, de la seva independència i de la seva integritat territorial, pel dret a decidir el seu destí sobiranament, lliure d'ingerències.

Visca la República Àrab de Síria!

Comunistes de Catalunya
Secretaria de Comunicació

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma