Resolució del 1r Congrés de Comunistes de Catalunya en suport amb els pobles en lluita contra l'agressió imperialista, contra l'OTAN i per la pau

En suport als pobles en lluita contra l'agressió imperialista, contra l'OTAN i per la pau


En aquest primer congrés Comunistes de Catalunya es reafirma en el seu suport als pobles en lluita amenaçats per l’imperialisme, contra la guera i la OTAN, i per la pau.
El recents fets de l’esfera internacional posen de relleu que contrariament al que verbalment deia, Donald Trump no deixa de ser una altra cara del mateix imperialisme nord-americà. És irreal per una potencia económica i militar com els EUA un replegament tàctic en el taulell mundial de joc. El complex militar-industrial, els lobbys emprearials i les multinacionals necessiten del domini mundial i de la guerrasi volen sortir de la crisi economía mundial que vivim-

El setge de l’imperialisme torna a agredir al govern revolucionari veneçolà, intenta desestabilitzar els països progresistes d’Amèrica i desitja finalitzar la tasca iniciada per anteriors administracions contra pobles sobirans com Brasil, Argentina, Honduras o Paraguay. Avui és més importat que mai donar recolçament a Veneçuela i donar a conéixer de manera ampla les mentides que els mitjans d'informació verteixen contra un procés que, sota Maduro, pot donar passes molt interessants per l’aprofundiment revolucionari.

Les provocacions a l’Àsia contra Xina i Korea van en augment, amb l’amenaça constant d’un Donald Trump que per moments ens recordar al pitjor Reagan. Avui part importat dels esforços militars nordamericans s’estan destinant a una nova cursa a l’Orient llunyà, amb colisions gens menyspreables com la pèrdua de Filipines com aliat fidel i el rebuig creixent de la presencia estadounidenca a Japó i a Corea del Sud, que volen ser peces determinants com govern lacais dels EEUU a la regió.



Denunciem igualment l’actitud de la UE com un pol de països al servei de l’imperialisme dels EUA. Hem de denunciar energèciament les ingerències dels poders europeus en la desestabilització del centre d’Europa (Ucraïna i el seu govern ilegitim feixista) i de l’Orient Mitjà (Siria) com ja van fer intervenint a Libia i donant suport a les faccions més reaccionàries a les revoltes a Egipte i Tunis. La diplomàcia europea i la seva maquinària de guerra genera mort, destrucció, submissió i estats fallits allà per on passa. Tanmateix, és més que habitual les contínues ingerències de França a diferents estats d’Àfrica per tal d'evitar que els paisos africans prenguin conciencia de que son un continent amb objectius e interesos comuns, devant l'explotació i el neo-colonialisme i recuperar les posicions com antigua potencia colonial. Denunciem el paper de les petromonarquies en la desestabilització de l’Orient Mitjà amb enviant de tropes, finançament o armes a Siria, al Iemen o ocupant directament estats rebel com Bahrein. Això sense oblidar pobles que resisteixen des de fa dècades, com Palestina o Sahara Occidental, que necessiten del nostre suport i al diari enfront dels lobbys sionistes locals en el primer cas o de la responsabilitat no admesa per govern espanyol en la segona.



És fonamental reforçar el moviment per la pau i la solidaritat internacionalista, donant suport a campanyes de consciènciació, manifestacions i campanyes d’acivisime concret com el BDS per Palestina. El capitalisme i l’imperiaisme necessiten la guerra, nosaltres ens hi oposem. Exigim respecte pel dret internacional, per un món multipolar amb relacions fraternals entre pobles. Ens comprometem a reforçar els lligams entre partits comunistas i progressistes del món, així com moviments d’alliberament nacional, per tal de coordinar esforços contra l’actual ofensiva militarista que l’administració Trump i la UE estan preparant.

Congrés de Comunistes de Catalunya

Badalona, 4 de juny de 2017

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma