Resolució del 1r Congrés de Comunistes de Catalunya contra la violència masclista.

Contra la violència masclista


Aquest primer congrés de Comunistes de Catalunya ha de significar un avenç important pels homes i dones comunistes en la relació del lila i el roig.

Hem reflexat en els documents que hem debatut, que aquest sistema capitalista se sustenta en l'explotació de la classe treballadora. I aquest model únic imperant del patriarcat se sustenta en l'explotació de les dones.

Les dones feministes i comunistes estem orgulloses de portar aquestes dues etiquetes allà on anem, ja que estem convençudes que la lluita obrera per avançar cap a un altre sistema econòmic on el centre no siguin els diners (és a dir, superar el capitalisme) i la lluita feminista perquè els patrons masculins deixin de ser al centre (és a dir, superar el patriarcat) és aprofundir la democràcia, transitar el camí cap a una democràcia real que anomenem socialisme. En canvi, els governs europeus, espanyol i català, protagonitzen una deriva neoliberal i, sota el pretext de fer front a la crisi econòmica, opten per polítiques que atempten contra els drets de les dones.

Hem analitzat com les reformes laborals i les retallades dels pressupostos públics ataquen directament els drets de les dones i el nostre benestar: quan es redueixen les plantilles als serveis públics, les primeres afectades som les dones perquè som nosaltres qui treballem majoritàriament als serveis sanitaris, l’ensenyament, els serveis socials... D’altra banda, retallant aquests serveis es redueix la protecció social i a moltes dones se’ls multiplica el treball no remunerat, ja que es veuen obligades a quedar-se a casa tenint cura de les persones malaltes, les persones grans o les criatures. També hem analitzat que cal la participació de les dones per fer créixer i enfortir Comunistes de Catalunya. Que cal fer un estudi sobre els usos dels temps, la distribució de paraules a les reunions, les responsabilitats... per fer possible aquesta participació.

Però aquesta resolució es vol centrar, i vol adquirir un compromís en un aspecte concret de la lluita feminista. En la lluita que com a persones comunistes hem de desenvolupar davant la violència masclista. El nombre de feminicides a Catalunya i a l'Estat és del tot inacceptable. No n'hi ha prou en lamentar-se o fer un comunicat de rebuig quan es produeix l'assassinat d'una dona; o anar un cop a l'any a una manifestació (que s'ha de seguir fent). L'assassinat és només la punta d'un iceberg de violència masclista. Cal que les persones comunistes, dones i homes, que aspirem a una societat lliure, ens impliquem en la prevenció, detecció i rebuig de conductes abusives: en els llocs de treball, en la nostra família, en els centres educatius, en els nostres pobles. Cal seguir exigint als Governs els pressupostos necessaris per fer front a aquesta lluita.

Comunistes de Catalunya adquireix el compromís concret de lluitar contra la violència masclista. I per això cada cèl·lula situarà aquest tema com a un dels eixos de treball i concretarà les accions a desenvolupar necessàries per intervenir millor en la societat: formatives, de conscienciació, d'agitació..

Congrés de Comunistes de Catalunya

Badalona, 4 de juny de 2017




Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma