Resolució del 1r Congrés de Comunistes de Catalunya, en solidaritat amb el poble sirià i amb les seves institucions legítimes.


En solidaritat amb el poble sirià i amb les seves institucions legítimes


Comunistes de Catalunya referma el seu compromís amb la pau, amb la lluita antiimperialista, amb el poble de Síria i amb les seves institucions legítimes.

Síria pateix des de fa sis anys una guerra que no és fruit de cap revolució popular. Tot i que en un primer moment la publicitat mediàtica ho va considerar com a tal, és una guerra d'agressió estrangera, decidida i desenvolupada per potències imperialistes, liderades pels Estats Units d' Amèrica del Nord, França i el Regne Unit. La seva finalitat és destruir la sobirania i integritat d'aquest país i convertir-lo de nou en una colònia, liquidant- lo com a Estat i Societat. És el mateix que van fer amb l'Afganistan, l’ Iraq, Líbia i, en certa manera, també amb la República Federativa Socialista de Iugoslàvia.
Comunistes de Catalunya denuncia que els Estats Units, França i el Regne Unit, comencen aquesta agressió contra Síria, Estat sobirà, per consolidar la seva hegemonia imperialista a l'Orient Proper. Això suposa garantir els grans pous de petroli, destruir l'últim Estat àrab laic de línia antisionista i antiimperialista, protegir els seus Estats clients regionals com Turquia, Israel, Aràbia Saudita, Qatar i Jordània que han estat actius agents de la desestabilització de Síria i la regió, alhora que colpegen, indirectament, als països i moviments vinculats a les resistència antiimperialistes.

Comunistes de Catalunya afirma que la destrucció de la República Àrab Síria esdevindria en una tragèdia per a la Humanitat. Tragèdia com la d'Iraq, Líbia, i Afganistan. Suposaria la fi d'una antiga civilització rica en valors culturals i socials, la mort de milions de persones, el saqueig de les seves riqueses, la submissió dels supervivents a una tirania medieval i l'extensió de la guerra i el terrorisme pel món. Comunistes de Catalunya considera que la resistència de Síria és necessària per frenar l'expansió imperialista, i el caos terrorista al món.

Comunistes de Catalunya afirma que Síria té dret a defensar-se, ja que el Dret Internacional el legitima. Pot sol·licitar el suport internacional que estimi convenient per tal de fer front i derrotar l'agressió estrangera.

Comunistes de Catalunya considera que és urgent la reconstrucció del país i que el finançament d’aquesta reconstrucció ha de ser finançada pels països que van imposar la guerra al poble sirià.

Per la qual cosa, és urgent ajudar als refugiats de la guerra. Elaborar programes efectius aprovats per la Unió Europea i pels governs de cada país membre, que garanteixin el seu acolliment a Europa, al mateix temps que es treballa per què puguin tornar a Síria en les millors condicions possibles. La gran manifestació del 19 de febrer a Barcelona i a altres ciutats, així ho van exigir.

Comunistes de Catalunya insta al govern de Catalunya i al govern espanyol, a través dels seus diputats electes, a impulsar l'aixecament de les sancions imposades per la Unió Europea contra Síria.

Comunistes de Catalunya insta al govern de Catalunya i al govern espanyol a que restableixin plenes relacions diplomàtiques a nivell polític amb Síria.

Comunistes de Catalunya insta al govern de Catalunya i al govern espanyol a que no permetin que des del nostre territori surti, ni s'organitzi cap agressió bèl·lica ni terrorista contra la República Àrab Síria.

Comunistes de Catalunya insta al govern de Catalunya i al govern espanyol a que contribueixin a impulsar una via diplomàtica que porti a la fi de la guerra a Síria.

Comunistes de Catalunya insta al govern de Catalunya i al govern espanyol a que Proveeixin d’ajuda humanitària a la població civil, que és la qui suporta les conseqüències d'aquesta guerra injusta contra Síria. L’ajuda humanitària es pot dur a terme tant en territori sirià com a un altre, sempre que es garanteixin la integritat de la població i l’acompliment dels acords sobre els Refugiats.

Per acabar, Comunistes de Catalunya acorda promoure l'amistat i la solidaritat amb el poble sirià i les seves institucions. Se suma al moviment internacional de solidaritat per què s'expressi en centres de treball i mitjans de comunicació; en conferències i manifestacions que denunciïn davant la població catalana la ignomínia d'una guerra imposada i d'uns governants que es comporten com tractants de la destrucció i de l'odi; i que es faci arribar l'exigència de la fi de la guerra a governs i institucions internacionals.

Comunistes de Catalunya crida a intensificar els esforços en favor d'una pau justa i una solució política negociada el més aviat possible.

Congrés de Comunistes de Catalunya

Badalona, 4 de juny de 2017

Etiquetes de comentaris: , , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma