Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

Esquerra Unida i Alternativa celebra el Catorze d’Abril en el 86è aniversari de la proclamació de la Segona República

“És fonamental en els temps que vivim recuperar per a la política els valors republicans de llibertat, igualtat i fraternitat”. Amb aquestes paraules ha reivindicat aquest dimecres el coordinador general d’Esquerra Unida i Alternativa, Joan Josep Nuet, els principis democràtics que van guiar l’acció de la Segona República a les portes de commemorar aquest divendres Catorze d’Abril el 86è aniversari de la seva proclamació.

Uns valors que “han de ser el motor de la regeneració política, necessària per sortir de la crisi amb unes classes populars enfortides”, ha reclamat Nuet. “Igualtat per la necessària justícia social en temps de crisi, llibertat per poder aspirar a ser pobles lliures, i fraternitat per entendre que entre pobles s’ha de construir el futur”, ha detallat.

Alhora, el coordinador general d’EUiA ha posat en valor que el nou espai polític, que el passat 8 d’abril va celebrar la seva assemblea fundacional al Pavelló de la Vall d’Hebron de Barcelona, ha fet seus aquests principis i “ha actualitzat l’acció política al voltant d’aquests valors”.

Com cada Catorze d’Abril, Esquerra Unida i Alternativa participarà en els actes que homenatgen la Segona República i reivindiquen la vigència del seu llegat. Diversos ajuntaments penjaran la bandera republicana del balcó del consistori. És el cas del de Montornès del Vallès, governat per ICV-EUiA; i el de Les Franqueses, on hi onejarà la tricolor a proposta d’Imaginem Les Franqueses En Comú-Entesa. La penjada de bandera també servirà per expressar la més ferma condemna al cop militar feixista del 1936 que va suposar la destrucció de les conquestes socials i polítiques de la legalitat republicana.

EUiA del Bages farà divendres la tradicional ofrena floral de la República al cementiri de Manresa. També ICV-EUiA de Lloret de Mar celebrarà el Catorze d’Abril amb la col·locació de banderes republicanes en diversos punts de la ciutat i una taula informativa on es repartiran fullets sobre els valors republicans. Al Vendrell, després del 10è sopar “El Vendrell per la República” que es farà dijous, se celebrarà divendres l’acte institucional de l’Ajuntament d’homenatge als defensors de la República.

Primavera Republicana a Barcelona

Aquests són només alguns dels actes repartits pel territori en que hi participarà EUiA. A Barcelona, del 9 al 22 d’abril l’Ajuntament durà a terme una sèrie d’actes commemoratius a diferents punts de la ciutat sota la denominació de Primavera Republicana, que es desenvoluparan de la mà de les entitats socials i culturals i la ciutadania.

Acte final de la manifestació “La fraternitat republicana és obrir fronteres. La història es repeteix” el passat 9 d'abril a Nou Barris.

Manifestació “La fraternitat republicana és obrir fronteres” el passat 9 d’abril a Nou Barris.

Enguany, un dels espais principals de celebració serà la Plaça del Cinc d’Oros (antiga Plaça Joan Carles I, situada a la cruïlla del passeig de Gràcia i l’avinguda Diagonal). En aquest indret s’ha escenificat la convulsa història de la ciutat i els canvis polítics s’han reflectit també en forma de canvi de denominacions del nomenclàtor de la ciutat i de la col·locació i retirada de monuments representatius de cada moment històric.

L’altre punt de celebració serà la Plaça de La República (antiga Plaça Llucmajor), a Nou Barris on tindrà lloc una manifestació reivindicativa. Les dues places han canviat de nom gràcies a la iniciativa del Govern municipal i a la reivindicació ciutadana per posar en valor el passat democràtic de la ciutat i retre homenatge als valors republicans.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma