Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

Un País en Comú tanca a l’Hospitalet el procés participatiu, que culminarà a l’abril amb la creació del nou espai polític

La Farga de l’Hospitalet va acollir aquest diumenge el taller de cloenda d’Un País en Comú, el procés participatiu a través del qual EUiA, Barcelona en Comú, ICV i Podem han obert a la ciutadania la construcció del seu nou espai polític. Al llarg de cinc setmanes s’ha debatut i s’han pogut fer aportacions a la ponència zero, el document que servirà com a ideari d’aquest espai, tant en els 74 tallers que s’han celebrat arreu del territori com de manera online a través de la pàgina web unpaisencomu.cat. “Les més de 3.000 persones que han participat al procés demostren que hi ha moltes ganes de construir aquest nou projecte”, va dir el portaveu del grup impulsor, Xavier Domènech, durant l’obertura de la jornada. Sobre el tipus de participació, Domènech va destacar la seva transversalitat. “La participació ha sigut transversal en molts sentits, tant en termes generacionals com de diversitat de sensibilitats polítiques”, va apuntar.

“La nova eina política no té només com a objectiu guanyar eleccions, sinó que volem guanyar un país”, va dir el portaveu del grup impulsor en referència a les motivacions per la construcció del nou espai. “Volem guanyar eleccions però, sobretot, volem construir una nova realitat en termes socials. I és per això que el tot ha de ser més que la suma de les parts”, va afirmar. En aquest mateix sentit, Domènech va afegir que “és ara o mai: no hi ha després, ara és el moment de construir aquest espai polític, ara és el moment de guanyar un país”. Amb aquesta crida a la confluència s’ha donat pas a una breu introducció dels sis eixos en què es divideix la ponència zero, que ha anat a càrrec de membres del grup impulsor.

Marc Verneda: “Volem una Catalunya diversa i cohesionada, construïda de baix a dalt”

El responsable de Nou Subjecte Polític d’EUiA, Marc Verneda, va ser encarregat de presentar l’eix 6, que inclou l’àmbit territorial. “Volem una Catalunya diversa i cohesionada, construïda de baix a dalt, on no hi hagi catalans de primera i de segona ni zones del país aïllades”, va afirmar Verneda, que va fer una crida a “defensar els recursos de tots i totes que alguns els fan servir per fer negoci”.  La lluita contra la MAT, contra el BCN World, contra els abocadors encoberts, “i a L’Hospitalet contra els ‘pilotassos’ urbanístics com Cal Trebal” són algunes de les prioritats territorials que va assenyalar. També la lluita contra el transvasament del Segarra Garrigues i pel soterrament de les vies a Montcada i Reixac. “L’eix 6 ha de recollir totes les dificultats que patim als nostres pobles”, va subratllar.

Marc Verneda intervé a l'inici del taller.

Marc Verneda intervé a l’inici del taller.

A continuació els més de 200 assistents al taller es van dividir per grups per debatre un d’aquests sis eixos i fer-hi aportacions. Entre les que es van recollir està la necessitat de potenciar un desenvolupament industrial sostenible, caminar cap a la desmercantilització dels serveis socials, impulsar la cultura des de l’administració pública i apostar per una política de l’equitat que tingui com a objectiu la redistribució de la renda. També es va parlar de la importància de posar les tasques de cura al centre de la societat, de la defensa del model d’immersió lingüística, d’educar en els valors de la igualtat, d’ampliar la concepció de la diversitat familiar i de la municipalització dels serveis d’aigua, llum i gas.

Amb el taller a l’Hospitalet de Llobregat es tanca el procés participatiu Un País en Comú. Al llarg de les properes setmanes, el grup impulsor gestionarà les aportacions recollides tant als tallers presencials com a la plataforma online, i de l’assemblea fundacional del proper 8 d’abril en sortirà el document definitiu. A més del document, a l’assemblea, que se celebrarà al pavelló de la Vall d’Hebron, es podrà votar l’executiva del nou partit i el seu nom definitiu. La votació es farà de manera presencial i també telemàtica, i començarà els dies previs a la convenció.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma