Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

El portaveu de CSQEP afirma que mentre el seu espai “es dedica a recollir suports pel referèndum a Catalunya, Espanya i Europa” el Govern “sembra confusió” i “fa mal” al Pacte Nacional pel Referèndum

El portaveu de Catalunya Sí Que es Pot, Joan Coscubiela, ha declarat avui que pel seu grup el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries “desautoritza en tota regla l’estratègia d’unilateralitat del Govern”. “Això ja no ho diu el Tribunal Constitucional sinó el Consell de Garanties Estatutàries, i ho fa per unanimitat”, ha recordat el diputat, que alhora ha remarcat que el dictamen afirma que el referèndum “es pot fer, s’ha de fer, i hi ha mecanismes pressupostaris per fer-lo sense necessitat de gesticulació buida”.

En aquest sentit, Coscubiela ha assenyalat mentre el seu espai polític “es dedica a recollir suports pel referèndum a Catalunya, Espanya i Europa”, el Govern de la Generalitat “sembra confusió i desconcert”. Aquesta situació, ha afegit Coscubiela, “està fent molt de mal al Pacte Nacional pel Referèndum”. Aquesta confusió, segons el diputat, s’ha manifestat aquesta setmana primer amb “el preocupant anunci d’una reforma exprés del reglament del Parlament” que “degradaria la institució i el debat social i polític”, després “amb la presentació en menys de 48 hores de tres fulls de ruta diferents i contradictoris per part de Junts Pel Sí i la CUP”, i que ha culminat avui amb aquest dictamen.

Aquesta situació de “confusió i desconcert” ha motivat que Catalunya Sí Que es Pot hagi demanat la compareixença “urgent” al Parlament del President de la Generalitat, Carles Puigdemont, perquè per Coscubiela “la ciutadania i el Parlament tenen el dret a què el President acabi amb aquest cúmul de despropòsits del seu Govern i la seva majoria”.

El portaveu de la confluència ha recordat que la proposta de resolució de referèndum de Catalunya Sí Que es Pot “continua vigent, no ha estat impugnada i és la única via possible per tirar endavant aquest referèndum”. “El Consell de Garanties de Estatutàries reforça encara més l’estratègia de Catalunya Sí Que es Pot”, ha insistit.

Preguntat pels periodistes, Coscubiela s’ha pronunciat sobre la possibilitat que l’Executiu no acatés el dictamen del Consell. “El dictamen no és vinculant, però no m’entra al cap que el Govern pugui desoir el contingut d’un dictamen que a més ha estat aprovat per unanimitat”, ha sentenciat.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,
Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma