Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

Manifest del Partit de l’Esquerra Europea pel Dia Internacional de la Dona

El 8 de març es commemora enguany en un context històric i polític ple de dificultats per a les dones a Europa. En aquest context, l’ascens de l’extrema dreta i del populisme en el món occidental, com a conseqüència de les polítiques reaccionàries dutes a terme per la majoria de governs europeus, influeix molt negativament en la nostra lluita per la igualtat.

Aquest món globalitzat dominat per grans multinacionals i fortunes, per monopolis i mercats, i per la constant utilització de la guerra com a eina contra els pobles, suposa per a les dones la paralització de gairebé totes les polítiques públiques que estaven encaminades a aconseguir majors cotes d’igualtat .

Es qüestiona el dret a l’avortament en diversos països de la UE, hi ha ja desenes de dones assassinades per violència de gènere a Europa des del principi de l’any, es trafica impunement dones com si fossin objectes, les refugiades són sotmeses a tota mena d’abusos, i a més la crisi econòmica actual i les polítiques d’austeritat neoliberals agreugen la situació de les dones, que som les principals perjudicades.

La manca de treball digne per a les dones, la diferència salarial amb els homes, la dificultat d’arribar a tenir una pensió de jubilació digna, la feminització de la pobresa, la reculada de drets i llibertats, la mercantilització del cos de les dones i la manca d’educació no sexista no és casual. Sembla que els governs no tenen cap interès a millorar la vida de el 51% de la ciutadania que som les dones.

Davant d’aquest panorama és més important que mai una aposta ferma pel feminisme com a pilar fonamental de la transformació social. És imprescindible, així mateix, el reconeixement de la lluita feminista, que persegueix la consecució de la igualtat real, des del respecte a la diversitat.

El Partit de l’Esquerra Europea va decidir en el seu Congrés llançar una campanya europea contra el tràfic de dones, és un dels nostres eixos fonamentals en la nostra lluita per la igualtat.

Apostem pel feminisme que defensa treballs i salaris iguals; que lluita contra la precarietat laboral i la feminització de la pobresa i que reivindica pressupostos necessaris per aconseguir els drets encara pendents en matèria d’educació, salut, cultura i economia, enfocades des de la perspectiva de gènere, per a la consecució d’un món sense desigualtats.

Ocupem els carrers, pels nostres drets!

‘Igualtat real ja!



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma