Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

Mena: “Volíem que ens donés explicacions per no repetir els mateixos errors que va cometre”

L’ex ministre d’Educació José Ignacio Wert ha comparegut aquest dimarts al Congrés a petició del grup confederal Unidos Podemos – En Comú Podem – En Marea, que va sol·licitar la seva presència per conèixer “tot el que no s’ha de fer per a tenir èxit en el pacte educatiu” i buscar respostes a les “nefastes conseqüències que ha tingut la LOMCE”. “Volíem que ens donés explicacions per no repetir els mateixos errors que va cometre”, ha assenyalat el diputat d’En Comú Podem i portaveu adjunt d’Educació del grup confederal, Joan Mena.

“Aprovar una llei d’esquenes a la comunitat educativa, amb tots els governs autònoms -inclús governs del PP- en contra, i una llei que ha demostrat que la cohesió social i la igualtat d’oportunitats no li importaven gens”, ha posat com a exemple Mena de la “nefasta” gestió de Wert al capdavant del ministeri.

“Ha vingut al congrés a mentir-nos”, ha valorat el diputat d’En Comú Podem després de la compareixença, i ha criticat que Wert hagi assegurat que durant la seva etapa de ministre “el que més li va preocupar van ser les beques i ajudes per l’estudi”. “Va ser qui més va retallar en beques equitat i qui va incrementar les taxes”, ha denunciat Mena, que ha lamentat que aquestes mesures han provocat que “una part important dels fills de les classes treballadores hagin hagut d’abandonar les universitats”.

Així mateix, davant les polítiques educatives que va dur a terme Wert, Mena ha reafirmat el compromís del grup confederal amb el model d’immersió lingüística a Catalunya, i el català sigui la llengua vehicular a l’ensenyament, doncs és un “element de cohesió”, i “l’única política que garanteix la igualtat d’oportunitats”.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,
Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma