Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

El president de CSQEP es mostra “escèptic” davant les explicacions de l’ex president: “Si admetés l’exactitud dels fets, hauria d’admetre que vostè també formava part d’aquella trama”

El president del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha reclamat avui a l’ex president de la Generalitat, Artur Mas, que assumeixi responsabilitats polítiques pels casos de corrupció que afecten a CDC. En la compareixença de Mas a la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament, Rabell s’ha mostrat “escèptic” davant les explicacions que pogués donar l’expresident, doncs, li ha dit, “si admetés l’exactitud dels fets que van apareixent al llarg d’instruccions i vistes orals, aleshores hauria d’admetre que vostè també formava part d’aquella trama”.

Rabell ha enumerat diversos dels “escàndols de corrupció” que afecten a Convergència, com “el del 3% o el 4%, el cas Palau, fins i tot el cas Pretòria…”, i li ha recordat a Mas que les persones del seu entorn implicades en aquests casos també havien negat en seu parlamentària haver comès irregularitats  “Quants cops el senyor Prenafeta va defensar, indignat, la seva honorabilitat? No ens va amenaçar el senyor Pujol dels perills de “sacsejar les branques”?”, ha apuntat, alhora que ha assenyalat que el mateix Mas ha assegurat en passades compareixences que “el sistema de contractació d’obra pública era inviolable”, quan en els judicis diversos empresaris “ja ens han explicat com es pot burlar”.

“Senyor Mas, el seu entorn més proper, la gent que l’ha format i l’ha dut on és, ha mentit; s’ha mostrat tant arrogant davant del Parlament com ara es mostra atemorida davant la justícia”, ha manifestat Rabell. “Què passarà si el senyor Osàcar és declarat culpable? Què passarà si queda acreditat que CiU s’ha estat finançant durant anys i anys de forma il·legal, venent favors des del poder?”, ha dit.

Rabell ha afirmat que “no estem parlant d’un cas puntual, ni tan sol d’un seguit d’afers”, sinó que “estem davant del que s’està revelant com tot un mètode de finançament de Convergència”. Per això, el president de CSQEP ha demanat “responsabilitats polítiques als que han estat al capdavant de CDC”. “Vostè en primer lloc”, ha sentenciat.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma