Comunistes de Catalunya reivindiquem el 8 de març com un dia de lluita. Commemorem les lluites que van aconseguir millorar la vida de les dones, i també dels homes, i ens preparem per a continuar lluitant perquè no hem aconseguit, ni de bon tros, la igualtat efectiva entre homes i dones.

Com a comunistes i com a feministes, reivindiquem el 8 de març com El Dia Internacional de la Dona Treballadora, la lluita contra el capitalisme i la lluita contra el patriarcat no s'han de separar mai.

Les dones comunistes formem part del moviment feminista, hem participat i participem en totes les activitats unitàries, ho seguirem fent de manera activa i compromesa, convençudes que la unitat en la diversitat és el camí de la transformació emancipatòria per la qual lluitem, posant sempre en el centre el bé comú. Seguirem treballant per eixamplar el moviment unitari, divers i plural, reivindicant i lluitant per un món lliure de violències masclistes, amb la voluntat decidida de construir un futur d'igualtat en la diversitat.

Comunistes de Catalunya ens adherim al manifest unitari del Moviment Feminista de Catalunya, donem suport a l'Aturada Mundial convocada pel Moviment Feminista Internacional per a denunciar i combatre globalment la xacra del masclisme i el patriarcat, i cridem a participar massivament en les diverses convocatòries de manifestacions i activitats reivindicatives que hi ha arreu del país amb motiu del 8 de març.

Un any més haurem de suportar com els poders patriarcals dissimulen per un dia, i s'omplen la boca de discursos tant plens de bons propòsits com d'hipocresia. Mentre la realitat, els indicadors i les dades objectives clamen desigualtats, violències i retrocessos alarmants que impacten directament en la vida de les dones i que vulneren sistemàticament i permanentment llurs drets, és a dir, els drets humans.

Comunistes de Catalunya manifestem:

Plena solidaritat amb les dones que han estat i estan sent assetjades, insultades i vexades per participar de la vida activa i ser protagonistes, en qualsevol aspecte de la vida, i també de la vida política.

Rebuig absolut i condemna sense pal·liatius de les violències masclistes i heteropatriarcals, en totes les seves manifestacions.

Reclamem el desenvolupament de les mesures necessàries per fer efectives les lleis aprovades per lluitar contra les discriminacions i violències.

Reafirmem el nostre compromís de lluita per la pau. Exigim mesures dràstiques i urgents per acollir la població refugiada, que fuig de situacions de guerra, violència i pobresa que el món occidental ha provocat.

Cridem a lluitar activament contra les polítiques de retallades i neoliberals que expulsen les dones del món del treball qualificat i les aboquen al treball precari, a l'exclusió i a la pobresa.

Comunistes de Catalunya lluitem per a superar la societat capitalista i patriarcal, treballem per sumar forces en aquesta lluita, per a construir plegades formes de relació que superin la desigualtat, per fer una societat plenament lliure i justa i per a conquerir un món on cap ésser humà hagi d'estar sotmès a cap altre. La Revolució, o la construïm homes i dones des del seu inici o no hi haurà Revolució.

Denunciar, rebutjar i eradicar pràctiques sexistes i masclistes és una obligació de qualsevol comunista.

Perquè estem fartes que ens retallin, en dictin, ens manin, ens diguin com hem d'estimar, ens ignorin, ens insultin, ens menystinguin, ens matin, ens determinin, ens destrossin la vida.

Perquè sense feminisme no hi ha revolució democràtica.

Perquè ens volem vives, actives i combatives. 



Dones @Comunistes #pelBéComú!

Comunistes de Catalunya

Etiquetes de comentaris: , ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma