Esquerra Unida i Alternativa exigeix la derogació de la LOMCE i una nova llei que compti amb la comunitat educativa
Esquerra Unida i Alternativa anima a participar aquest dijous 9 de març a la vaga educativa convocada a tot l’Estat en contra de les retallades en educació i la LOCME. “Estem convençuts que serà una jornada exitosa”, assenyala el diputat d’En Comú Podem Joan Mena, que subratlla que “un dia de vaga a tot l’Estat demostra que existeix unanimitat en el conjunt dels moviments educatius per defensar l’escola pública i per exigir la reversió de les retallades”. Mena, que és portaveu adjunt d’Educació del grup confederal al Congrés, denuncia que les retallades “han afectat a les condicions laborals del professorat i han atacat al moll de l’ós de l’escola inclusiva i a l’atenció a la diversitat a les nostres aules”.
La vaga d’aquest dijous exigeix la retirada de la LOMCE, “una llei que des de ben al principi ha estat rebutjada per la majoria de la comunitat educativa, titllada de retrograda i conservadora per gairebé tot l’arc parlamentari”, destaca la responsable de l’àrea d’Educació d’EUiA, Remei Gómez. “Des d’En Comú Podem exigim la derogació de la LOMCE, un compromís aprovat fins a tres vegades al Congrés”, insisteix Mena.
El diputat de la confluència catalana al Congrés exigeix que el Pacte Nacional per l’Educació posi les bases per una nova llei educativa que hauria de tenir “tres elements fonamentals”. Per una banda, “suficiència econòmica, la inversió en educació ha situar-se en el 6% del PIB com succeeix als països del nostre entorn”; en segon lloc, “el principi de participació, que tota la comunitat educativa la senti seva i que mai més s’elabori una llei d’educació d’esquenes a ella”; i per últim, que promogui “una educació pel bé comú”, és a dir, “que tots els recursos públics han d’anar a les escoles públiques”.
La jornada de mobilització, assenyala Gómez, posa sobre la taula la demanda de millorar les condicions dels professionals a les escoles, la defensa del català com la llengua vehicular, “la que iguala a tots els nens i nenes i per tant, s’ha de protegir i potenciar”, i la necessitat d’una “aposta decidida per la pública, eliminant la doble xarxa i no permetent la gestió privada en sòl públic”. Així mateix, la responsable d’Educació d’EUiA reclama que cal una major “autonomia dels centres” i més “facilitat per la innovació pedagògica”.
Font: Esquerra Unida i Alternativa
Etiquetes de comentaris: Actualitat, EUiA