Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

L’eurodiputada Ángela Vallina reclama la intermediació amb Israel de l’Alta Representant de la UE. “Aquests terrenys són palestins i expulsar a les seves poblacions contravé la 4a Convenció de Ginebra”, denuncia. 

L’eurodiputada d’Izquierda Unida Ángela Vallina ha signat una carta juntament amb diversos membres de la delegació del Parlament Europeu per a les Relacions amb Palestina, en què exigeix a l’Alta Representant de la Unió Europea, Federica Mogherini, que “intervingui de forma decidida amb les autoritats israelianes” per evitar que es compleixin les 42 ordres de demolició emeses pel Govern d’Israel a Khan al Estimar, població amb una comunitat beduïna important, a l’Àrea C de Palestina.

En aquesta carta, els membres de la delegació sostenen que la UE no pot “fer-se a un costat” mentre aquesta comunitat, “en què la més de la meitat són menors d’edat que ja viuen en condicions molt precàries”, és obligada a demolir les seves pròpies cases “en un clar intent per forçar-los a anar-se’n d’aquesta zona, que constitueix una àrea essencial per assegurar la contigüitat de l’Estat palestí”, i que, a més, suposarà un pas més “en l’expansió dels assentaments il·legals”.

“En la nostra visita a la zona el mes passat, vam tenir ocasió de conèixer de primera mà els plans israelians de demolició, que inclouen demolir una escola pagada amb fons de la UE i observem com el Govern d’Israel, amb aquests assentaments il·legals, està canviant tota la fisonomia de Cisjordània i expulsant la població palestina de les seves cases”, denuncia Vallina.

Tal com reflecteix la carta, Vallina explica que “aquesta expulsió violaria la 4a Convenció de Ginebra i no està justificada”. La missiva recorda, així mateix, que “el desplaçament forçat de població constitueix un crim contra la humanitat segons l’Estatut de Roma”. “La UE ha de demostrar a les autoritats israelianes que és un pilar essencial de l’ordre internacional i que està decidida a defensar-lo, sense romandre al marge mentre es produeixen amb total impunitat aquest tipus de violacions del dret internacional”, afegeix.

En aquest sentit, Vallina alerta que “aquest pla sistemàtic del Govern d’Israel, d’apropiar il·legalment de terrenys que pertanyen al poble palestí forma part de la seva política d’apartheid i més posa en greu risc la solució dels dos Estats”.

L’eurodiputada ha recordat que l’Agència de Nacions Unides per als Refugiats de Palestina va denunciar a finals de febrer les ordres de demolició donades pel Govern israelià. “Prohibeixen construir noves cases, fan demolir altres, i des del 6 de febrer d’aquest any el Parlament israelià ha legalitzat 4.000 assentaments il·legals de colons jueus”, indica.

“La UE està obligada a fer complir a Israel els estàndards i valors sobre els quals s’ha construït la pròpia Unió”, continua la carta dels eurodiputats de la delegació, en la qual es critica amb duresa la decisió del Consell d’Afers Exteriors de la UE de començar a preparar el Consell d’Associació amb Israel.

La situació “és insostenible. La UE no pot mantenir obert l’acord d’associació amb Israel”, indica Vallina, que a més exigeix al Govern d’Espanya que “reconegui l’Estat palestí”, com a mostra que “té una voluntat real de donar suport a la solució dels dos Estats” .

“Aquesta delegació està fermament convençuda que la UE no pot aprofundir en les relacions amb Israel i al mateix temps condemnar els assentaments il·legals i les demolicions. Hem de ser coherents amb les nostres accions i obligar Israel a respectar el dret internacional en els territoris ocupats de Palestina i els drets humans dels palestins”, conclou el text de la carta.

Foto: Visita d’una delegació de la UE a Palestina.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,
Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma