Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

El portaveu de Foment del grup confederal assenyala que el reial decret tombat pel Congrés responia als interessos de “grans accionistes i especuladors” als qui el govern de Rajoy “posa la catifa vermella”

El diputat d’En Comú Podem Fèlix Alonso, portaveu de Foment del grup confederal, ha denunciat aquest dijous al ple del Congrés que el reial decret llei del govern de Rajoy sobre el sector de l’estiba pretenia “obrir la porta als acomiadaments i el deteriorament dels llocs de treball als nostres ports”. La Cambra Baixa ha tombat finalment un decret que per a Alonso era “salvatge”, que podia “fer esclatar un sector estratègic al nostre país”, i que s’havia fet “sense acord social”.

“Al món de l’estiba a aquest decret se’l coneix com el decret de la palmada, de la palmada a la cara dels estibadors i estibadores, dels sindicats, de les empreses i de la resta de grups parlamentaris”, ha assenyalat el diputat des de la tribuna del Congrés. Alonso ha denunciat que l’objectiu del govern del PP amb aquest decret era fer “un oferiment als grups especuladors financers internacionals, màxims accionistes i propietaris de les terminals a tots els ports espanyols, de la possibilitat de desfer-se dels seus treballadors a compte dels fons públics, i de precaritzar les condicions de treball”.

“Rajoy, l’interès per ser el capatàs de l’oligarquia està posant en joc l’economia d’aquest país”, ha advertit Alonso, que ha posat de manifest que el reial decret del govern responia als interessos de “grans accionistes i especuladors als qui vostès posen la catifa vermella”. “Els fons voltor busquen trencar la força que tenen les treballadores, la seva unitat, la seva organització”, ha subratllat. “Necessiten desregular, reduir salaris, trossejar per a vendre i especular”, ha afegit, alhora que ha acusat el govern de treballar per uns interessos que “destrossen el teixit productiu a major glòria dels enormes guanys que sempre són per a quatre”. “Intenten enfrontar treballadors amb treballadors, i en aquesta ocasió no els sortirà bé”, ha avisat.

En aquest sentit, Alonso ha advertit que “després de l’estiba intentaran altres desregulacions”, i ha posat com exemple “la funció pública: mestres, metges…”, així com “vendes a preu de saldo d’empreses públiques com Renfe, Adif, Aena, Correus i tantes d’altres”. El portaveu de Foment d’Unidos Podemos – En Comú Podem – En Marea ha reclamat a Rajoy que “torni a l’hemicicle amb un reial decret llei que acati la sentència europea, però que reculli fidelment el que acordin els interlocutors socials”.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,
Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma