Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

Una gran manifestació reclamarà aquest diumenge  “una gestió pública i democràtica de l’aigua” a les portes de la remunicipalització del servei

Una gran manifestació recorrerà aquest diumenge 19 de març els carrers de Terrassa per reclamar una gestió pública i democràtica de l’aigua. “S’escriu aigua, es llegeix democràcia”, diu el lema que crida a la mobilització, convocada a pocs mesos perquè la ciutat recuperi la gestió pública del seu servei d’aigua i com a resposta a les traves imposades per la companyia que els darrers 75 anys ha estat encarregada de la gestió. El coordinador general d’Esquerra Unida i Alternativa, Joan Josep Nuet, participarà a la protesta.

“Terrassa és la primera gran ciutat a Catalunya que recuperarà la gestió directa de l’aigua per a la ciutadania”, celebra el manifest de la convocatòria. “No obstant, el procés de reversió del servei que per concessió de 75 anys van signar Mina de Terrassa i l’Ajuntament de Terrassa, que va concloure el passat 9 de desembre de 2.016, ha estat ferotgement qüestionat per la companyia, posant-li tota sèrie d’entrebancs que van més enllà del que ha de permetre una democràcia del segle XXI”, apunta el text.

El manifest denuncia que “Mina de Terrassa – Agbar, sistemàticament s’ha negat a facilitar informació essencial pel procés normativitzat de liquidació de la concessió del servei d’aigua. Impedint, la reversió dels que a hores d’ara ja són béns de l’Ajuntament de Terrassa”, i també posa de relleu que “mitjançant una campanya de pressió i assetjament de gran part dels lobbys econòmics i industrials de Terrassa, s’ha qüestionat el treball i la independència de l’Ajuntament i de l’alcalde. Se’ls ha acusat de maltractament a la companyia Mina-Agbar”.

Davant d’això, la Taula de l’Aigua de Terrassa ha fet una crida a tota la ciutadania per a prendre els carrers i demostrar l’amplíssim suport ciutadà a la gestió pública de l’aigua, en un context de celebració del proper Dia Mundial de l’Aigua el 22 de març. Les principals reivindicacions de la manifestació són la “defensa de la gestió pública i empoderada d’un Dret Humà com l’aigua”, la condemna de la “judicialització dels processos de reversió dels serveis essencials”, la defensa del treball i dels serveis públics i “la protecció del cicle integral de l’aigua, dels nostres ecosistemes fluvials i de tots els béns natural”.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma