Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

Després de reunir-se amb dirigents sindicals de l’estiba de CCOO i d’UGT, el portaveu del grup confederal a la Comissió de Foment emplaça el ministre de Foment a “presentar un nou decret llei consensuat amb totes les parts”

Representants del Grup Parlamentari Confederal d’Units Podem – En Comú Podem – En Marea, encapçalats pel seu portaveu parlamentari a la Comissió de Foment, Fèlix Alonso, així com membres de les direccions d’Izquierda Unida i Podemos, han mantingut aquest matí una trobada en dependències parlamentàries amb dirigents sindicals de l’estiba de CCOO i d’UGT per intercanviar punts de vista sobre les seves respectives posicions en relació al reial decret llei que modifica radicalment les condicions laborals d’aquest sector, que el Govern pretén convalidar en el Ple de la Cambra Baixa del proper dijous.

Al final de la reunió, que s’ha prolongat per espai d’una hora i en la qual s’han constatat les “àmplies coincidències” entre tots els participants, Alonso ha subratllat en nom del seu grup parlamentari el vot ” radicalment contrari “a aquesta norma, que ja està en vigor després de la seva aprovació al Consell de Ministres de divendres passat, dia 24 de febrer. A més, el diputat ha emplaçat el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, a “presentar un nou decret llei consensuat amb totes les parts”.

Per a Alonso, l’actual proposta suposa “una llosa que hem d’aixecar i estem convençuts que dijous (pel proper dia 9) es produirà”, atès que va valorar que el decret-llei no compta a dia d’avui amb els suports suficients per poder tirar endavant. Al mateix temps, el diputat ha exigit al titular de Foment que “s’impliqui en la negociació” perquè aquesta vegada elabori una proposta nova al costat dels representants dels treballadors de l’estiba i la patronal del sector “que reculli la sentència del tribunal de la Unió Europea, i que no és exactament el que demana la Comissió Europea”.

Fèlix Alonso ha assenyalat que el que realment busca el Govern del PP és “aconseguir una regulació per liberalitzar i destruir unes condicions laborals” que en l’actualitat tenen els estibadors. Va advertir també que això mateix ho poden intentar el dia de demà “amb Renfe, amb Adif o amb els treballadors de la funció pública”. Alonso ha avançat que diputats i diputades del seu grup estaran presents en tots els ports de l’Estat en les mobilitzacions que tindran lloc la propera setmana si no s’arriba abans a un acord, i ha recalcat que el que passi en aquest sector ha de ser un “exemple” de com han de ser les negociacions amb els sindicats.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,
Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma