Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

“Un nou moment s’albira i el Parlament ha d’estar a l’alçada d’aquest moment històric”, sosté el portaveu d’Exteriors de la confluència, Joan Josep Nuet

El Parlament de Catalunya ha reclamat avui que els Estats Units aixequin el bloqueig econòmic, financer i comercial a Cuba. En una proposta de resolució presentada per Catalunya Sí Que es Pot i aprovada a la Comissió d’Acció Exterior, la cambra ha instat al Govern “a fer les gestions necessàries davant del Govern de l’Estat perquè en les seves relacions amb el Govern dels Estats Units d’Amèrica” reclami la fi del bloqueig, així com la derogació “el més aviat possible” de les lleis Helms Burton i Torricelli, que impulsen i enforteixen l’embargament.

Nuet ha recordat les paraules d’Obama, que va qualificar el bloqueig “d’obsolet, ancorat en el passat, una peça de la Guerra Freda”, i va reconèixer que no ha funcionat pels interessos dels EUA. També ha subratllat que la mateixa Unió Europea ha manifestat estar “en disposició de començar una nova relació basada en la confiança i els interessos mutus”. “Un nou moment s’albira i el Parlament ha d’estar a l’alçada d’aquest moment històric”, ha sostingut.

El text presentat per CSQEP recorda que l’Assemblea General de les Nacions Unides ha condemnat el bloqueig fins a 25 vegades, i que l’any passat la votació en contra va obtenir pràcticament la unanimitat de la cambra, amb 191 vots a favor i cap en contra, abstenint-se només els Estats Units i Israel. “Malgrat els avenços de les relacions entre Cuba i els Estats Units en aquests darrers dos anys, el bloqueig es manté inalterable perjudicant la qualitat de vida dels cubans i les cubanes”, lamenta la proposta, que assenyala que “el bloqueig li ha costat a l’illa despeses per un valor de 125.873 milions de dòlars”.

Nuet, que ha agraït la presència al Parlament dels presidents del casal de cubà Barcelona i de Badalona, i d’una delegació encapçalada per la cònsol de Cuba a Barcelona, Mabel Arteaga, ha manifestat que “la relació entre el poble cubà i català és històrica” i ha subratllat que “la revolució cubana ha estat una inspiració per les esquerres i els moviments democràtics que pensen que la lluita per la sobirania de Cubà és un valor universal”.

La proposta de resolució s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups excepte el PP, que s’ha abstingut.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,
Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma