Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

Jéssica Albiach considera l’elecció una “decisió política a totes llums” i assegura que una persona que ha “menystingut una part important de la societat i del poble de Catalunya” no pot estar al capdavant de la televisió pública

“Sorpresa i estupefacció”. Així ha dit la diputada de Catalunya Sí Que es Pot Jéssica Albiach que va rebre el seu grup el nomenament de Vicent Sanchis com a nou director de TV3. Ho ha fet en el marc d’una interpel·lació a la Consellera Neus Munté al ple del Parlament, on la diputada ha qualificat la decisió de “partidista” i “política a totes llums”, i ha assegurat que “fa mal a TV3 i a la seva credibilitat”. És per això que Albiach ha demanat al Govern de la Generalitat que insti el Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals “i en especials als membres que vostès tenen allà”, ha dit a Munté, a que “reconsiderin la decisió” de posar Sanchis al capdavant de la televisió pública catalana “i a buscar una candidatura alternativa”.

“Han posat a un dels seus a fer de comissari polític”, ha etzibat Albiach, que ha recordat que Sanchis va “menystenir i menysprear públicament” els votants d’ICV-EUiA “dient que eren burros” o que va qualificar de “neofalangista” la CUP. “Com pot ser director d’una televisió que ha de ser tots i totes una persona que ha menystingut una part important de la societat i del poble de Catalunya?”, s’ha preguntat la diputada, recordant que col·lectius com el Sindicat de Periodistes, el Col·legi de Periodistes, el Comitè d’empresa i Consell Professional de TV3 o el Grup Barnils també han criticat el nomenament. “S’estan carregant TV3”, ha sentenciat.

Albiach ha assenyalat que el nou director de TV3 és “biògraf i amic personal de Lluís Prenafeta”, que aquests dies és jutjat en el marc del cas Pretòria, i que l’anterior director, Jaume Peral, pocs dies abans de ser cessat va reclamar més finançament per TV3 i va advertir que aquesta “havia deixat de ser el principal motor de la indústria audiovisual catalana”. La diputada de la confluència també ha censurat el nomenament per haver-se fet “a dit”, enmig de la ponència per crear una nova llei de l’audiovisual i perquè l’hagi dut a terme un Consell de la CCMA “amb la meitat dels seus membres amb el mandat caducat i que no té president des de fa un any”.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma