Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

La confluència també aconsegueix que a partir d’ara els ajuntaments gestionin el 50% de la recaptació de la taxa turística, una reivindicació històrica de les administracions locals

El Parlament de Catalunya ha aprovat avui per unanimitat una esmena de Catalunya Sí Que es Pot, transaccionada amb Junts Pel Sí, que farà disminuir un 30% el preu de les matrícules universitàries del curs 2017-2018 per a les famílies amb menys recursos, en concret aquelles que tenen una renda inferior als 40.000€ anuals per nucli familiar, els actuals trams 1 i 2 de les beques equitat. L’esmena aprovada, que modifica el Decret de Preus del Govern, fa que aquestes beques, que fins ara cobrien un 50% del preu de les matrícules per les famílies del tram 1 i un 40% per les del tram 2, passin a cobrir un 80% i un 70% respectivament.

La modificació aprovada, ja amb rang de llei i per tant d’obligat compliment pel Govern, suposarà un estalvi al voltant dels 700€ en el preu de la matrícula per a les famílies amb menys renda. A més, l’aprovació de l’esmena i la seva inclusió a la llei de mesures dels pressupostos comporta, de facto, un augment de gairebé 15 milions d’euros en el finançament universitari a Catalunya. La mesura avui aprovada també contempla estendre el model de beques equitat als Màsters Universitaris i l’habilitació de les partides necessàries per compensar a les universitats públiques davant les possibles pèrdues d’ingressos derivades d’aquesta esmena aprovada.

“La rebaixa no és tot el que el sistema universitari català necessita però és un pas important cap a la universitat gratuïta” ha declarat el diputat impulsor de la mesura, Joan Giner, que ha afirmat que “a partir de demà continuarem treballant perquè cap persona es quedi sense accedir a la universitat pública a causa dels seus ingressos”.

50% de la recaptació de la taxa turística pels ajuntaments

El ple del Parlament també ha aprovat l’esmena de Catalunya Sí Que es Pot que estipula que a partir d’ara els ajuntaments gestionaran el 50% de la recaptació de la taxa turística. Fins ara la totalitat de la recaptació la gestionava enterament la Generalitat de Catalunya, i a partir de l’aprovació d’aquesta esmena avui es dóna compliment a una reivindicació reiterada i històrica de les administracions locals.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma