Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

Substitueixen a Oriol Arcas, que passarà a ser el responsable de Procés Constituent de la formació

El passat 13 de febrer es va celebrar l’assemblea d’universitat d’EUiA, on es va triar una nova coordinació col·legiada de dues persones amb una trajectòria d’activisme i compromís amb la universitat: Maria José Saura i Ismael Benito. Benito i Saura substituiran a la coordinació a Oriol Arcas, que passarà a ser el responsable de Procés Constituent de EUiA.

María José Saura Agel és professora de la UPC amb una llarga trajectòria d’activitat sindical. Ha tingut diferents responsabilitats, com la Secretaria General de la Secció Sindical de CCOO de la UPC, presidenta de la Junta de Personal Docent i Investigador de la UPC, Secretària d’Universitat de CCOO de Catalunya i Secretària d’Universitat de CCOO estatal, participant activament en el moviment universitari dels últims 30 anys.

Per la seva banda, Ismael Benito Altamirano és activista del moviment estudiantil, sempre molt vinculat a l’associacionisme estudiantil, i membre de diferents entitats adscrites a la Facultat de Física de la UB, universitat d’on ha estat membre del Consell de l’alumnat, de la seva Comissió Permanent i de la Comissió Acadèmica del Consell de Govern. A la tardor del 2015, va assumir la coordinació nacional de l’Associació d’Estudiants Progressistes (AEP), responsabilitat que manté en funcions fins el 26 de febrer, quan culminarà la XXV Assemblea Nacional de l’AEP.

Els nous coordinadors assenyalen que com a reptes més immediats i prioritaris de la nova coordinació es troba participar en la construcció del nou espai d’Universitats dins de la construcció del nou subjecte polític d’Un País en Comú, així com continuar lluitant per la gratuïtat a la Universitat, insistint en què la moció aprovada al Parlament amb àmplia majoria en aquesta legislatura sigui una realitat.

Com reptes de més recorregut per a tot el període, exposen, es proposen elaborar propostes de millora del model de finançament de les universitats públiques catalanes, la millora de les condicions laborals per al PAS i el PDI, la política de beques, millorant les quanties i apostant per les beques salari, així com la mobilitat de la comunitat universitària, millorant els accessos amb transport públic als campus des de les diferents poblacions. També impulsar les polítiques de gènere per aconseguir trencar el sostre de vidre de les dones en la ciència i la tecnologia, i la participació en tot tipus de mobilitzacions del moviment universitari, sempre apostant per la universitat pública, democràtica i gratuïta.



Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,




Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma