Informació d'Esquerra Unida i Alternativa.

El diputat Joan Mena reclama la derogació de la disposició addicional de la LOMCE que obliga la Generalitat a becar l’escolarització en castellà a la privada

El diputat d’En Comú Podem Joan Mena ha registrat una Proposició No de Llei al Congrés dels Diputats que demana a la Cambra Baixa instar el govern de l’Estat a preservar el model d’immersió lingüística a Catalunya. Entre d’altres aspectes, la PNL reclama la derogació de la disposició addicional 38 de la LOMCE, que obliga la Generalitat a pagar 6.000 euros a cada alumne que vagi a l’escola privada per estudiar en castellà. “Només 48 famílies ho han demanat”, recorda Mena, que exposa que “demanem la seva derogació perquè va en contra del principi de competències de la Generalitat i de la normalització lingüística que ha de garantir un servei educatiu d’èxit”.

Aquesta disposició forma part d’una llei, la LOMCE; que el Congrés ha aprovat derogar, però que segueix vigent davant la negativa del govern de Rajoy a fer-ho. Davant d’això, Mena assenyala que “ja que no hi ha hagut voluntat de complir el mandat parlamentari de derogar-la sencera, haurem d’anar derogant punt per punt els elements que més mal han fet a l’escola pública”.

La PNL reclama que el govern de l’Estat “no interfereixi, amb cap acció política o legal, en el model d’immersió lingüística català, donat els bons resultats en matèria de cohesió social i igualtat d’oportunitats que ha generat a Catalunya des de la seva instauració el 1983”, i insta l’Executiu a “respectar les competències en matèria lingüística i educativa”  de la Generalitat.

En la recent creada subcomissió del pacte d’estat per l’educació, el diputat d’En Comú Podem assegura que intentaran arribar a acords en aquest sentit “amb els grups que defensen les competències de les comunitaris autònomes, i en aquest cas el model d’immersió lingüística a Catalunya”.Font: Esquerra Unida i Alternativa

Etiquetes de comentaris: ,
Comparteix
Tw
Fb
G+

Tradueix

Participa
Info Actua Milita
Comparteix
Tw
Fb
G+
Tradueix
Idioma